KNSB Krimpen 2 – Spijkenisse 2

Krimpen 2 verslaat Spijkenisse 2 met 6,5-1,5

Om mee te blijven doen om het kampioenschap moest er met ruime cijfers gewonnen worden van Spijkenisse 2. Dat is prima gelukt.

Ik gaf het goede voorbeeld door na 14 zetten het volle punt binnen te halen. Een grote verdienste was dat niet want ik kreeg een vol stuk cadeau. Cor de Zwart stond aanvankelijk iets minder. Hij wist de stelling in evenwicht te brengen met remise als resultaat. Peter van Nieuwenhuizen had steeds de betere stelling. Een paar keer was hij onnauwkeurig maar hield overwicht. Het eindspel speelde hij veel beter dan zijn tegenstander. Toen ook hij een vol stuk won was het 2,5-0,5 voor ons. Kiri kreeg met zwart een remiseaanbod in een gelijke moeilijke stelling. Zij besloot het aanbod te accepteren.

Marcel Glissenaar kon met Dxd8 een volle toren winnen. Hij zag dat echter niet. Zijn stelling was inmiddels zo goed (een pion meer) dat hij niet veel later het volle punt bij kon laten schrijven. Samuel Lopes stond met wit steeds iets beter. Het voordeel verdampte echter zodat hij in remise moest berusten. De winst was binnen (4,5-1,5). Joop Huijzer speelde tegen een tegenstander zonder rating. Er kwam een interessante stelling op het bord. Na afwikkeling naar een eindspel ging het bergafwaarts met de tegenstander. Hij bakte daar niet veel van. Invaller Hans Ranft won een pion en na een foutje in het eindspel kon hij het punt oprapen.

Een mooie overwinning met remises aan de eerste drie borden en verder allemaal overwinningen. De volgende wedstrijd is tegen concurrent RSR Ivoren Toren 2. Die moet worden gewonnen om in de race te blijven.

Hans van Nieuwenhuizen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *