KNSB ontwikkelingen Coronavirus

Onderstaand bericht geeft aan dat de KNSB-competitie definitief is gestopt voor dit seizoen en dat dit seizoen als niet gespeeld wordt beschouwd. (mogelijke uitzondering de Meesterklasse). Ergo er degradeert en promoveert geen enkel Krimpens team.


In verband met de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft de KNSB besloten de nog niet gespeelde wedstrijden van zowel de KNSB competitie als de KNSB Beker te annuleren.

Voor de Meesterklasse maken we nog een voorbehoud. Vanuit een Meesterklasseteam kwam de suggestie om de laatste 3 ronden in 1 weekend te spelen. Wij zullen bij alle teams peilen hoe zij daar tegenover staan.

Er zal dit seizoen geen winnaar zijn van de KNSB Beker en mogelijk ook geen club kampioen van Nederland.

De competitieleider wil het volgende voorleggen aan de regionale Bonden (deze vergaderen online zo mogelijk eind maart 2020)

Geen enkel team uit de KNSB competitie 2019-2020 zal degraderen

Op de volgende uitzonderingen na zal geen enkel team promoveren uit de KNSB competitie 2019-2020

Om het gat in de eerste klasse op te vullen zal de beste nummer 1 (Blerick 1) na zes ronden uit de tweede klasse promoveren naar de eerste klasse

Om het ontstane gat in de tweede klasse op te vullen zal de beste nummer 1 (LOS 1) na zes ronden uit de derde klasse promoveren naar de tweede klasse.
Om het gat in de derde klasse op te vullen zal de beste nummer 1 (KiNG 1) na zes ronden uit de vierde klasse promoveren naar de derde klasse.
Om het gat in de vierde klasse op te vullen zal de beste nummer 1 (Caissa-Eenhoorn 3) na vijf ronden uit de viifde klasse promoveren naar de vierde klasse.

Als de vergadering van regionale bonden in ruime meerderheid een andere mening is toegedaan, zullen we dit uitvoeren.

Nog wat praktische zaken

Tot 1 juni kunnen teams aangeven of ze volgend seizoen deel zullen nemen. Bij geen bericht nemen we aan dat het team doorgaat.

Tot 1 juni kunnen nieuwe teams zich inschrijven voor de KNSB competitie, zesde klasse en lager (dit is een voorstel dat ingebracht wordt in het Bondenoverleg)

Tot 1 juni kunnen verenigingen wensen doorgeven zoals ‘in ronde 3 hebben we geen speellokaal’

De indeling van volgend seizoen kan (en zal) afwijken van het huidige seizoen.

Half juni zullen we de voorlopige indeling van het seizoen 2020-2021 publiceren

Tot eind juni kunnen verenigingen opmerkingen over de voorlopige indeling indienen.

Uiterlijk half juli wordt de indeling definitief.

Wij hebben de regionale bonden gevraagd onze lijn te volgen.

De Bestuur van de KNSB is zich bewust van alle inspanningen die sommige clubs dit seizoen hebben geleverd, zowel op sportief als op financieel vlak, en die uiteindelijk niet zullen worden beloond.
We nemen deze beslissing niet voor ons plezier.
We nemen ze omdat de situatie dat vereist en omdat we geloven dat het de billijkste oplossing is. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *