Krimpen 1 grijpt naast het kampioenschap

Door zaterdag 23 april een van de slechtste wedstrijden van het seizoen te spelen, miste Krimpen 1 een kans voor open doel om kampioen te worden. Concurrent Oegstgeest speelde gelijk tegen Schaakhuis na met 4-2 achter te hebben gestaan. De 6-2 winst die wij moesten behalen heeft er na 2 uur spelen niet meer ingezeten. Bij een 4-3 voorsprong waagde Harold nog een ultieme winstpoging die als een boemerang de nekslag toebracht zodat we zelfs niet wonnen van het al gedegradeerde LSG 4, maar niet verder kwamen dan een gelijkspel. Gelukkig maar dat het 4-4 werd in die andere wedstrijd, want mocht Schaakhuis gewonnen hebben dan had dit enkele slapeloze nachten van de teamleider opgeleverd.

Zo kwam een einde aan een goed, maar net niet succesvol seizoen. Volgend seizoen zijn onze youngsters waarschijnlijk nog wat sterker en kunnen we weer een gooi naar het kampioenschap doen.

De wedstrijd in het kort.

Aan bord 1 vergooide Harold eerst zijn winstkansen en daarna de remise in een poging als nog te winnen. Aan bord 2 miste Peter Glissenaar op de 14e zet een goede voortzetting die hem minimaal gelijkspel zou hebben opgeleverd. Daarna kwam hij er niet meer aan te pas door goed spel van zijn tegenstander. Dolf Meijer dacht dat hij de breekzet d5 had voorkomen maar dat bleek een misvatting. In een dubieuze positie wist hij zijn tegenstander te trucen en met de pionzet g7+ de zwarte koning in te sluiten. Marcel Glissenaar aan bord 4 kwam met enig nadeel uit de opening maar wist zijn tegenstander daarna te overspelen en de winst binnen te halen. Bart Dubbeldam stond wat beter en had naar eigen zeggen de zwarte stelling met a4 moeten aantasten. Nu draaide het uit op eeuwig schaak en dus remise. Wiggert Pols kreeg een ruilvariant tegen zich wat resulteerde in een eindspel waar hij iets beter heeft gestaan. Na een mindere periode bleek er een pion verloren gegaan te zijn, maar hij had voldoende tegenspel om de remise binnen te brengen. Broer Arne aan bord 7 leverde een sterke partij af en wist het technische deel goed af te sluiten. Het toreneindspel werd eenvoudig gewonnen. Helaas kon Alexander niet in zijn ritme komen en werd hij met verschillende combinaties overspeeld door zijn geinspireerde tegenstander.

Onze felicitaties aan Oegstgeest voor het behaalde kampioenschap. Wij wensen hen veel succes in de 2e Klasse. Ook felicitaties aan oud clublid Bert van Brussel die met 3 invalbeurten heeft bij gedragen aan dit kampioenschap.

peter
Peter Glissenaar

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Krimpen 1 grijpt naast het kampioenschap”