Krimpen 1 online ronde 1 en ronde 2

Jaja dames en heren. Toch nog een officiële KNSB competitie in Nederland. Zoals u vast wel heeft vernomen heeft de KNSB, als alternatief voor het niet doorgaan van ‘de-gewone-bordschaak’ competitie een online versie opgezet op www.chess.com. Na wat polsen hier en daar waren er wat leden van Krimpen 1 bereid om mee te doen. Het team bestaat uit Arie Werksma (nieuwe aanwinst voor SV Krimpen!), Harold van Dijk, Arne Pols, Wiggert Pols, Peter Glissenaar en Diederick Casteleijn. Krimpen 1 speelt in een gecombineerde klasse van de 1e klasse en de Meesterklasse, hier kunt u de deelnemende teams zien: https://knsb.netstand.nl/scores/index/28. Je speelt 2 keer tegen dezelfde tegenstander, met verwisselde kleuren.
Na een online peptalk startten de online games op 19 december om 14:30 voor ronde 1 tegen Kennemer Combinatie 1. Kennemer Combinatie hadden onder andere GM Loek van Wely, GM Wouter Spoelman, IM Liam Vrolijk, IM Christov Klein enzovoort. Het voordeel van online schaken is dat je je niet geïntimideerd voelt als bijvoorbeeld een Loek van Wely achter het bord plaats neemt en jou met kille ogen een prettige partij toewenst. Wij vlogen er natuurlijk onbevangen in maar moesten uiteindelijk toch het onderspit delven. Rots in de branding was Arne Pols die natuurlijk gewoon 2-0 won. Harold speelde tegen zijn oud pupil Liam Vrolijk en wist na 2 leuke partijen een 1-1 uit het vuur te slepen.

De tweede ronde konden we aantreden tegen Sas van Gent 1. Iets minder sterk maar alsnog een gemiddelde rating die ruim boven die van ons lag. Maarrr, Harold en Wiggert wisten de kopmannen van Sas van Gent mooi te neutraliseren waarna Arie en Diederick de beslissende punten binnen konden halen. Dat Arne zijn match op het nippertje verloor maakte niet uit. Dat resulteerde in een mooie 6-4 overwinnen op een Meesterklasse team. Een prima resultaat voor de eerste keer!

16 januari weer een nieuwe ronde! Het is mogelijk om de partijen van Krimpen 1 online mee te kijken. Wordt dan lid van deze club: https://knsb.netstand.nl/scores/index/28, maar klik niet op ‘meedoen’ als de wedstrijd begint.

Teamcaptain Diederick Castelijn

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *