Krimpen 2- Fianchetto 1

Krimpen 2 ontfutselt de punten aan Fianchetto 1

Maandag 14 november speelde Krimpen 2 haar eerste thuiswedstrijd na reeds twee uitwedstrijden in RSB klasse 1A winnend afgesloten te hebben.

Ook nu was een partij vooruitgespeeld. Dit keer had Joop Huijzer dat gedaan. Hij had een openingsidee op het bord gebracht dat hij jaren geleden tegen Marcel Glissenaar had voorbereid, maar kennelijk was hij iets vergeten. Net toen hij bijna minder kwam te staan liet zijn tegenstander gelukkig ook iets achterwege waardoor Joop weer redelijk stond. Dat kon Fianchetto-speler Bas van Driel kennelijk niet aanzien, want meteen daarna offerde hij een stuk op g3, een bekend thema in die stelling met de witte loper op g2, zo meldde Joop. In dit geval sloeg het de plank mis en kon onze man zo’n 15 zetten later het punt bijschrijven.

Onze vorige match tegen Pascal vingen we ook aan met een voorsprong en dat werd nog ongemeen spannend. Nu dus zaak niet te vroeg te juichen.

De eerste partijen die wat uit evenwicht kwamen ontstonden. Michel van Cappellen aan het staartbord had een droomstelling en wist deze mooi uit te bouwen. Remko Moerkerken naast hem was niet tevreden over zijn spel en had een gedrukte stelling met minder tijd. Henk Greevenbosch won een pion in de opening met als nadeel dat zijn dame midden op het bord kon worden aangevallen. Het thema van de partij zou worden of Henk zijn ontwikkeling kon afmaken en zijn materieelvoordeel ten gelde kon brengen.

Hans van Nieuwenhuizen kwam een pion voor in een goede stelling. Helaas gaf hij een stuk weg, kon het nog tot kwaliteitsverlies beperken, maar de partij ging bergafwaarts en ging verloren. (Huiskamervraag: Welk lid van sv Krimpen zou na het cadeau geven van een stuk droogjes kunnen opmerken; “Sinterklaas vroeg dit jaar”?)

Bij Floris Doolaard en Diederick Casteleijn was nog niet zoveel te zeggen over de uitkomst. Ook mijn partij was nog lange tijd in een manouevreerfase.

Ondertussen ging het mis bij Henk. Zijn stukken waren er niet uitgekomen en hij moest materiaal inleveren en legde zijn monarch om.

Michel drukte door en pakte her en der hout van zijn tegenstander met behoud van een dominante stelling. Het volle punt kwam op het droge.

Remko kon het tij niet keren en verloor. Met drie resterende partij leek een goede afloop verder dan ooit, het stond 2-4!

Al mijn tijd was ik nu kwijt aan mijn eigen partij. In het middenspel kon ik met zwart afwikkelen naar een dubbeltoreneindspel met paarden. De pionnenstructuur was iets gunstiger voor mij en na afruil naar een actief toreneindspel zag ik dat ik kon aansturen op een gewonnen pionneneindspel. Nadat ik dit won werd ik gefeliciteerd als matchwinnaar! In de tussentijd had Floris namelijk gewonnen en Diederick remise gespeeld.

Eindstand 4,5-3,5. Een geweldige afloop vond ik.

We hebben een concurrent afgeschud en staan nu samen met Sha Mata 1 op 100%

Volgende ronde uit tegen de IJssel op 5 december, Sinterklaas op tijd dit jaar…

 

Jan Sluiter, teamleider K2

 

Krimpen 2- Fianchetto 1  4,5-3,5

Diederick Casteleijn – Martin vd Hidde. 0,5-0,5

Floris Doolaard – Erik Smeekes 1-0

Hans van Nieuwenhuizen – Jos Kruidenier 0-1

Henk Greevenbosch – Martijn van der Vaart 0-1

Jan Sluiter – René Mersch 1-0

Joop Huijzer – Bas van Driel 1-0

Remko Moerkerken – Kees Sio 0-1

Michel van Cappellen – Cenk Ergen 1-0

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *