Krimpen 2 sluit RSB competitie af met onnodig verlies

Door een 3,5-4,5 nederlaag tegen Dordrecht 2 zijn wij met 8 punten uit 7 wedstrijden gelijk geëindigd met Dordrecht 2. Geen slechte prestatie voor een promovendus.

De tweede plaats ging aan onze neus voorbij door deze onnodige nederlaag.

Aangezien er bij mij om 22.20  uur het eerste hout van het bord werd geslagen heb ik de andere partijen maar enigszins kunnen volgen.

In bordvolgorde derhalve enige bemerkingen:

Samuel Lopes maakte aan het eerste bord  snel remise. Daar gebeurde weinig.

Henny Versteeg speelde goed en kreeg een straalgewonnen stelling. In tijdnood zag hij spoken en liet zelfs de zwarte koning oprukken naar h3 om zich vervolgens door Dg2 mat te laten zetten.

Hans Ranft koos een scherpe opening tegen Victor van Blommenstein. Wat Hans waarschijnlijk niet wist is dat Victor een handige rommelaar is in ingewikkelde stellingen. Hans belandde uiteindelijk in een verloren eindspel.

Ik kreeg ruimtelijk overwicht. Toen zwart verzuimde de koningsvleugel open te maken (in plaats van slaan op g4 liet hij g5 toe) kon ik in het centrum beslissend voordeel halen.

Kees Greevenbosch wist een pionnetje voordeel te halen. Uiteindelijk werd het een toren met 3 tegen een toren met 2 pionnen eindspel. Theoretisch denk ik dat het remise zou moeten worden, maar Kees wist op één tempo het  eindspel te winnen.

Bert ten Wolde had zeer goede winstkansen. Ook hij stond een gezonde pion voor. Het lastige dame eindspel met een pluspion wist hij echter niet te winnen.

Bert van Brussel mishandelde de opening en werd kansloos verslagen.

Eduard Hoogenboom stond in het middenspel volledig gewonnen. Het eindspel verknoeide hij helaas, zodat het nog remise werd.

Op deze wijze werd onnodig van Dordrecht 2 met 3,5-4,5 verloren.

Hans van Nieuwenhuizen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *