Krimpen 3 – 3 Torens 1

Na de degradatie van vorig seizoen waren de verwachtingen voor ons derde team hoog gespannen om terug te keren naar de 1e klasse RSB. Er is tegen 3-Torens een lelijke streep door deze rekening gekomen na een kansloze 3-5 nederlaag.

 

In bordvolgorde beschrijf ik wat er gebeurde.

Kees Greevenbosch verloor door in een slechte stand een toren in te laten staan.

Dominggus Paays verbruikte veel te veel tijd om nog wat van zijn mindere stelling te maken. Ook hier een kansloze nederlaag.

Rick Verhoog vocht als laatste bij een 3-4 achterstand om zijn partij alsnog te winnen. In het eindspel speelde hij echter niet nauwkeurig en verloor een pion en de partij.

Bert ten Wolde speelde een uitstekende partij en drong met zijn stukken de vijandelijke stelling met succes binnen. Een mooie overwinning.

Frits van Duin speelde ook een goede partij en won door een combinatie een stuk en de partij.

David Berendsen moet zorgvuldiger zijn mail lezen. We beginnen namelijk met de eerste ronde en niet met de tweede! Hij dacht pas 10 oktober aan te moeten treden.

Met een behoorlijke tijdsachterstand verscheen hij na opgeroepen te zijn achter het bord en maakte netjes remise.

Jos den Boer presteerde het met zwart al zijn stukken op verkeerde velden te zetten. Dat kan niet goed gaan en dat ging ook niet goed.

Eduard Hoogenboom speelde een goede partij. Na een vreemde variant in de Franse Tarrasch kreeg zijn tegenstander al snel een geisoleerde d-pion, die uiteindelijk ook viel.  Toen hij in het eindspel verzuimde door paardruil op een gewonnen pionneneindspel in te gaan ging het mis. Eduard berichtte mij dat hij volgens de computeranalyse achteraf zelfs met een pion meer verloren kwam te staan zonder dat beide spelers dat tijdens de partij in de gaten hadden. In tijdnood zag Eduard niet hoe hij nog kon winnen en werd tot remise besloten.

 

Al met al een terechte 3-5 overwinning voor 3-Torens. Wij moeten die twee matchpunten maar in zien te halen. Een flinke uitdaging voor de resterende wedstrijden.

 

Hans van Nieuwenhuizen

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *