Krimpen 3-Fiancetto

KRIMPEN 3 NA WINST OP KOERS VOOR HET KAMPIOENSCHAP

Krimpen 3 is na de overwinning met 4,5-3,5 op het sterke Fianchetto 1 nog volop in de race voor het kampioenschap in de vierde klasse KNSB. De laatste ronde is op 11 juni tegen mede titelkandidaat Spijkenisse 2. Wij hebben dan aan een 4-4 gelijkspel genoeg om volgend jaar in de derde klasse te mogen uitkomen. De overwinning op Fianchetto kwam als volgt tot stand.

Remko Moerkerken verpletterde Ben Riksen in een mooie aanvalspartij. Nadat Ben gxh6 moest spelen stond zijn koning behoorlijk op de tocht. Lorin Arnold wikkelde naar een eindspel met twee pluspionnen af en maakte dat netjes af. Zo was het al snel 2-0 voor ons. Deze voorsprong werd met remises geconsolideerd door Joop Huijzer, Rhys Arnold en Peter van Nieuwenhuizen. Joop hield netjes stand tegen John van Baarle. Rhys verdedigde het eindspel goed en liet de tegenstander niet binnenkomen met loper, paard en koning. Peter hield Cor de Zwart in een iets minder eindspel op remise (3,5-1,5).

Ik bak er zelf dit seizoen helemaal niets van. Na een aanvankelijk goede stelling werd de druk op pion e4 te groot en zakte de stelling als een plumpudding in elkaar(3,5-2,5).

Nog twee partijen aan de gang. Hans Ranft raakte aanvankelijk een pion kwijt, maar zijn actieve stukken compenseerden dat. Hij won de pion terug en had aan het eind zelfs een pion meer!

Ook David Berendsen verloor een pion op a5. Ook zijn actieve stukken compenseerden dat en hij won ook de pion terug. Toen David een remiseaanbod kreeg was het beslist. Accepteren en Hans gaf de partij meteen remise. De stelling met de pluspion was ook niet meer zonder risico’s te nemen te winnen.

Een fraai resultaat tegen een op rating sterkere tegenstander.

Hans van Nieuwenhuizen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *