Krimpen 3 kampioen in 4G KNSB

KRIMPEN 3 KAMPIOEN 4e KLASSE KNSB !!!

SPIJKENISSE 2- KRIMPEN 3 EINDIGT IN 4-4

Het was een bloedstollend slot van de competitie. Wij hadden genoeg aan een gelijkspel tegen Spijkenisse 2, terwijl Spijkenisse 2 van ons moest winnen om kampioen te worden.

Bij een 3,5-3,5 stand was alleen Rhys Arnold nog aan het spelen. Hij stond verloren. Beiden hadden behalve uiteraard een koning nog alleen een dame en een pion. De pion van de tegenstander was verder opgerukt en stond op b5. Rhys speelde g4 en zijn pion werd door de dame geslagen. Fout! Na Dc5 schaak valt de pion op b5 en waren wij kampioen. Zuur voor Spijkenisse, maar dat was niet ons probleem.

Na een paar uur spelen zag het er rooskleurig voor ons uit. Ik won een stuk door een tussenschaak op f4 gevolgd door Pf6. Het paard kon niet weg doordat de dame ongedekt staat op c5. Paard d2 of d6 sla je met de dame op f4. Daarna was het snel afgelopen.

Remko Moerkerken overspeelde zijn tegenstander helemaal, won materiaal en zette de opgerukte zwarte koning mat op e4! Zwart had een verkeerde voorstelling van het begrip koningsaanval. Tussenstand 0-2 voor ons.

Joop Huijzer stond veel beter tegen de sterke Desiree Hamelink. Gezien de tussenstand en de stellingen op de overige borden bood hij remise aan, hetgeen werd geaccepteerd. Peter van Nieuwenhuizen heeft geen best seizoen gespeeld bij Krimpen. Na stukruil op e6 bleef een zwakke pion over die later verloren ging. Hij had geen compensatie en verloor. Hans Ranft stond lange tijd minstens gelijk. In het eindspel met beiden een paard en een gelijk aantal pionnen ging het echter mis en promoveerde een pion (2,5-2,5). David Berendsen had een partij met korte tegen lange rokade. Toen hij een gedekte pion op e6 toeliet was de stelling niet meer te houden. Lorin Arnold speelde weer een sterke partij. Hij kreeg een stuk tegen twee pionnen en maakte dat netjes af (3,5-3,5).

Rhys Arnold bracht zoals hierboven beschreven met een remise het kampioenschap en de promotie naar de 3e klasse binnen.

Na afloop zijn wij met 6 man ingegaan op de sympathieke uitnodiging van Spijkenisse om gezamenlijk chinees mee te blijven eten. Ik heb de indruk dat die maaltijd ons beter smaakte dan de spelers van Spijkenisse.

Hans van Nieuwenhuizen

Teamleider Krimpen 3

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *