Krimpen 3 – WSV 2

Krimpen 3 haalt uit tegen staartploeg WSV 2  (7-1)

 

Door een 7-1 overwinning op WSV 2 blijft Krimpen 3 meedoen om de bovenste plaats. Aan het eerste bord speelde Frits van Duin  tegen teamcaptain Arjan Zuurmond. Om 9.30 uur konden de stukken in het doosje. Frits deelde mede ”het is verschrikkelijk” en dat was het ook. Verder wil ik er niets over zeggen.

Wij kwamen op gelijke hoogte door Bert ten Wolde. Bert ruilde de zware stukken en kwam in een eindspel met een ver opgerukte d- pion . Ondersteund door de loper promoveerde de pion in enkele zetten. Wit moest er zijn paard voor geven en dat was verder kansloos.

Dominggus Paays speelde zijn pionnen op de koningsvleugel naar voren en trok ten aanval. Dat leverde snel een pion op. De koningsaanval besliste de partij na de inval van de witte dame op e7. Dat was niet meer te verdedigen. Toen zwart zich mat liet zetten was de voorsprong een feit.

Vanaf dit moment zat alles verder mee en volgden de overwinningen elkaar vlot op.

David Berendsen speelde met zwart en kreeg een verkleurde pion op g7. Deze stond echter zodanig in de weg dat David de witte aanval gemakkelijk kon pareren. Toen hij zelf op de damevleugel actief werd leverde dat een stuk, vervolgens nog een kwaliteit en dus de partij op.

Bij Jos den Boer gebeurde aanvankelijk weinig. Het ging lang gelijk op. Na Tb3 dreigde Jos de kwaliteit in te leveren. Dat gebeurde niet en toen de tegenstander een vol stuk weggaf was het beslist.

Meike Riemens bracht een verrassend dame offer. Omdat wit de dame meteen weer terug kon offeren leverde dat echter niets op. De positie van Meike was echter beter en dat leverde een pion en snel daarna nog een tweede pion op. De rest was een kwestie van tijd.

Eduard Hoogenboom kreeg een stelling met dame en paard tegen een dame en zwakke loper met beiden zes pionnen. Doordat de koning van Eduard nogal “bloot” stond was het niet eenvoudig van de zwakke loper gebruik te maken. Hij wist echter de dames te ruilen. Het eindspel speelde Eduard niet goed. Op een gegeven moment kon te tegenstander zelfs een dame halen! Toen hij dat verzuimde was de stelling eenvoudig voor Eduard gewonnen.

Als laatste speelde Kees Greevenbosch een eindspel met toren en twee pionnen tegen toren en pion. De pion had hij gewonnen door eerder af te wikkelen naar een dubbel toren eindspel met een betere pionnen structuur.  De pluspion kwam steeds verder naar voren en promoveerde uiteindelijk.

Aanvankelijk zag het er niet naar uit de het zo’n mooie overwinning zou worden, maar daar hoort u mij niet over klagen. Na de jaarwisseling reizen wij af naar koploper HI Ambacht. Zorg er voor dat wij de oliebollen en appelflappen goed verteren, zodat wij volledig aan kunnen treden.

Hans van Nieuwenhuizen
teamleider

F. Van Duin – A. Zuurmond 0 -1
D. Paays – W.van der Hoek 1-0
B. Ten Wolde – N. Dan is 1-0
C. Greevenbosch – R. Kleine 1-0
D. Berendsen – A. Prins 1-0
J. Den Boer – M. van der Haven 1-0
M. Riemens – H. Erkelens 1-0
E. Hoogenboom – D. Zuurmond 1-0

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *