Krimpen 3 – ZSC 1 KNSB

Krimpen 3 behaalt fraaie overwinning op ZSC 1 (6-2)

Ook de vierde Zeeuwse tegenstander in deze competitie wist geen matchpunt te behalen tegen Krimpen 3. Het werd een afgetekende 6-2 zege voor ons.

Hans Ranft speelde een snelle remise met zwart. Het zag er toen al goed uit voor ons. Rhys Arnold had twee sterke paarden in de vijandelijke stelling. Het is altijd moeilijk verdedigen tegen dergelijke octopussen. Hij sloeg een remiseaanbod van zijn tegenstander af terwijl hij een pion achter stond. Dat bleek helemaal terecht want even later promoveerde zijn  opgerukte pion. Ik bracht zelf de 2,5-0,5 binnen. In het eindspel liet mijn onervaren tegenstander het afweten. Drie vrijpionnen waren te sterk tegen een kale loper.

Joop Huijzer had een ingewikkelde stelling op het bord toen zijn tegenstander verkeerd afwikkelde. Dat kostte hem een stuk en de partij. Remko Moerkerken speelde zijn aanvallende spelletje. Na korte tegen lange rochade kreeg hij een beslissende mataanval. De winst was binnen (4,5-0,5).

Peter van Nieuwenhuizen kreeg het moeilijk na een verkeerde zet, maar wist toch het halve punt binnen te slepen. Invaller Samuel Lopes werd overspeeld en uiteindelijk mat gezet. David Berendsen speelde een goede partij. Het eindspel met een pluspion bracht hem de volle winst (6-2).

De volgende ronde zijn wij vrij en kunnen zien wat onze concurrent Spijkenisse 2 er van bakt.  De eerste inhaalronde op 21 mei wacht dan de zware thuiswedstrijd tegen Financhetto 1 en vervolgens op 11 juni de uitwedstrijd tegen Spijkenisse 2. Als wij uit deze twee wedstrijden drie matchpunten halen zijn wij kampioen. Maar zo ver is het (nog) niet….

Hans van Nieuwenhuizen

teamleider

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Krimpen 3 – ZSC 1 KNSB”

Show Buttons
Hide Buttons