Krimpen 4 toch kampioen

Krimpen 4 toch kampioen

Het verslag van de laatste wedstrijd van Krimpen 4 kopte “Krimpen 4 verspeelt kampioenschap“ vanwege het onverwachte verlies van die wedstrijd. Het verslag eindige met de opmerking dat we nog even wachten op de uitslag van de wedstrijd tussen de nummers 2 en 3 later deze week, maar merkten ook op dat WSV 2 wel niet zo nonchalant zou zijn als wij en heus wel een ruime overwinning zou behalen tegen De IJssel 2. Dan zou WSV 2 kampioen zijn.

Nu de uitslagen van alle wedstrijden bekend zijn, kunnen we zien dat WSV 2 wederom (evenals tegen ons, maar verder nooit) zijn twee 1900+ kanonnen had ingezet, maar Wim Hennink (1902; tot dan toe met 100 % score) kwam niet verder dan remise tegen Menno van Dijk van De IJssel 2 (1568). WSV won wel, maar 5½ bordpunt bracht hen precies op gelijke hoogte met Krimpen 4. Het reglement bepaalt dan dat de onderlinge wedstrijd beslissend is voor het kampioenschap en die onderlinge wedstrijd hadden wij gewonnen. Krimpen 4 dus toch kampioen!

Ook al kleeft er een smet aan het kampioenschap, we zijn er erg blij mee. Het geeft ook wat betere gelegenheid nog even terug te kijken. Bezien we de scores van de vaste teamleden over het seizoen, dan scoort niemand minder dan 50 %. In het rijtje van topscores voor onze klasse (3A) staan vier Krimpenaren (Jan Buis, Jildert Denneman , Evert Hoogervorst en ondergetekende). Meike Riemens hoort met 4 uit 5 daar eigenlijk ook bij, maar zij kon 2 wedstrijden niet meespelen. Gezegd moet worden dat kopman Jos den Boer veruit de zwaarste tegenstand had.

eduard
Eduard Hoogenboom

Terwijl we ons al weer een beetje opmaken voor het volgende seizoen in de tweede klasse van de RSB, kijken we ook nog uit naar een mogelijk kampioen van het vlaggenschip van de vereniging: Krimpen 1 in de landelijke KNSB-competitie. Dan is het toch weer een goed seizoen voor de SV Krimpen.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Krimpen 4 toch kampioen”