Krimpen A1 wint van BSG A1

Krimpen                      – BSG                       2½ – 1½

Meike Riemens          – Tom Berkelmans   1 – 0

Dominggus Paaijs      – Daniёl Kuijper        1 – 0

Jildert Denneman      – Pieter Pel               0 – 1

Marriёt Pols                – Thom Scheltema  ½ – ½

 

In een gastvrij Eetcafé De Crimpenaar is ons AB team de competitie in de KNSB promotieklasse goed begonnen. BSG werd met slechts 1½ bordpunt terug naar Bussum gestuurd. De matchpunten en 2½ bordpunt zijn dus voor ons. De eerste uitslag bracht Marriёt binnen die in gelijkwaardige stand na enkele zetherhalingen remise overeen kwam. Niet lang daarna stonden we achter nadat Jildert had opgegeven. Een sterke aanval tegen z’n koning resulteerde in kwaliteitsverlies en een verloren stelling.

Aan bord 1 verdedigde Meike een toreneindspel met een pion minder en bouwde Dominggus aan bord 2 rustig verder aan zijn drukstelling. Meike slaagde erin de pion terug te winnen en wees direct daarna een remisevoorstel ondanks grote tijdsachterstand af. Er zat méér in dacht ze, en terecht! Want toen ze haar toren achter de linies had gemanoeuvreerd waren de rollen omgedraaid : nu moest de tegenstander verdedigen en daarbij blijven noteren wat Meike niet meer hoefde. Haar bedenktijd was namelijk een keer tot 4 minuut 59 seconden geslonken en dan hoeft het niet meer voor de rest van de partij. Expres het even zover laten komen Meike? Nu kwamen de zetten snel en trefzeker uit haar handen zodat de klok dankzij de 10 seconden increment weer naar ruim boven de 5 minuten ging en bleef. En toen was daar opeens de truc : schijnbaar vanuit het niets stond er ineens een mat in 1 op het bord en kon de tegenstander niet anders doen dan beduusd opgeven.

Nu kon het niet meer stuk want Dominggus stond inmiddels in alle varianten totaal gewonnen. Even later was het klaar en de 2½-1½ winst binnen.

Theo Heukels

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Krimpen A1 wint van BSG A1”