Krimpen V2- Charlois Europoort V1 2-2

Krimpen V2- Charlois Europoort V1 2-2

In de laatste viertallen wedstrijd van dit seizoen speelde ons tweede viertal verdienstelijk gelijk tegen Charlois Europoort V1.

Henny Versteeg speelde een zeer goede aanvalspartij. Via h-lijn kwamen de zware stukken de vijandelijke stelling binnenvallen. In combinatie met een sterk paard op e5 was dat te veel om te verdedigen. Het was alleen jammer dat hij zonder overleg met de teamleider halverwege de avond remise aanbood. Dat werd (achteraf gelukkig) geweigerd.

Invaller Joop Huijzer kwam aanvankelijk een pion voor, maar moest deze teruggeven. De stelling was daarna beduidend minder en dat werd goed afgemaakt.

Ik kreeg een leuke aanvalsstelling door na slaan op f6 de g-lijn te openen. Uiteindelijk nam zwart de g-lijn over en moest ik nog behoorlijk oppassen. Na afruil van de zware stukken won ik een pion. Het eindspel was vrij eenvoudig te winnen.

Peter Glissenaar was even onnauwkeurig en verloor een pion. Het paardeindspel met een pluspion werd door Gijsbert Kamerman netjes naar winst gevoerd.

Hoewel het gezien de stand nergens meer over ging was dit toch een leuke spannende wedstrijd.

Hans van Nieuwenhuizen

Teamleider Krimpen V 2

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *