Krimpen V2 koploper in RSB Viertallen competitie

Door een 0-4 overwinning op Barendrecht/IJsselmonde V1 en het gelijke spel van Krimpen V3 tegen Erasmus V1 is Krimpen V2 alleen op de eerste plaats gekomen. Wij moeten nog tegen Erasmus V1 en Krimpen V3. Dat kan dus nog spannend worden.

De wedstrijd tegen Barendrecht/Ijsselmonde werd gemakkelijk gewonnen. Het ratingoverwicht was dan ook gigantisch.

Ik won een pion en een stuk door een combinatie en was als eerste klaar. Nog geen 10 seconden later hadden onze beide borden met zwart gewonnen. Jonathan Zandee liet loper c5 toe. Daardoor kwamen zijn dame op e7 en zijn toren op f8 op één diagonaal te staan. Verrassend speelde hij Td8! De dame werd genomen. Txd1 schaak gevolgd door Tf1 schaak leverde geforceerd naast de op d1 geslagen toren een volle dame op. Wit kon meteen opgeven.

Henny Versteeg had met een betere  kennis van de opening een pion gewonnen en won na afruil van de zware stukken het eindspel gemakkelijk. Ook Hans Ranft kwam een pion voor. Na afruil van dame en torens stonden het zwarte paard en de loper hopeloos passief. Hans moest er nog wel voor knokken maar haalde het punt (misschien niet op de snelste manier) maar wel binnen.

Hans van Nieuwenhuizen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *