Krimpen V4 verliest met 3-1 van veredeld jeugdteam van Spijkenisse.

Afgelopen maandag traden wij in de derde ronde aan tegen Spijkenisse V4. Omdat wij in Spijkenisse nipt hadden verloren van Spijkenisse V3 dichtte ik ons wel kansen toe. Dat bleek echter een grote misrekening. Onze gasten kwamen met een jeugdteam aangevoerd door hun trainer Steijn de Lange, rating 1850. Dat mag in de tweede klasse van de viertallencompetitie zolang de gemiddelde rating maar onder de 1500 blijft.
Kopman Eric had de pech tegen dit ratingkanon te moeten aantreden, Ik laat Eric aan het woord:
“Ik kwam heel slecht uit de opening, en ik moest constant verdedigen. Uiteindelijk lukte het mij dan om in het middenspel een gelijkwaardige stelling te bereiken. Maar op het moment dat ik remise voorstelde zag ik dat ik een foute zet gespeeld had. Terecht  speelde Stein door en na pionwinst drong hij verder mijn stelling binnen”.

Arjen (bord 2) was wegens hevige rugklachten verhinderd: beterschap Arjen! Zijn vervanger Jonathan Zandee deed het gelukkig prima en won met een vork die niet te verdedigen viel.
Leo (bord 3) raakte langzaam aan in de verdediging en werd in het toreneindspel geconfronteerd met niet te stoppen vrijpionnen/
Aan bord 4 had ik mijn dag niet. Er ontstond in een Franse opening – die ik vrij optimistisch inging met 3.e5 – een voor mij lastige stelling door de zwakte van pion d4 en mijn gebrek aan ervaring met dit type stelling. De simpele waarheid was dat de Spijkse jeugdspeelster geen grote fouten maakte en ik één grote fout door in een afruil een door mij te spelen tussenzet over het hoofd zag. Daarmee was ik op slag kansloos.

Peter de Weerd

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *