KV1 – 3 Toren V2

Krimpen V 1 – 3-Torens V 2

Na de belangrijke overwinningen van Krimpen 1 en 2 KNSB afgelopen zaterdag viel ons viertal de eer te beurt het extern seizoen af te sluiten. Dat het lastig zou worden dit ook met een overwinning te doen stond bij voorbaat vast. In klasse 2 B stond 3-Torens met 3 punten achterstand op de koploper op de tweede plaats. Dus geen kans meer op het kampioenschap. Wij stonden ook tweede, maar dan van onderen. Aardig verschilletje. Zoiets als PSV en De Graafschap. Ook hadden wij twee invallers nodig.  Die vinden was nog niet zo simpel.

Op mijn verzoek in te vallen zegde Charlie vorige week al meteen toe voor bord 4 maar toen….…. wie kan, mag  en wil er aan bord 2 ?  Beperkende bepalingen in het reglement zoals maximaal 3x invallen en grenzen aan de ratings van team en invaller maakten het er voor mij niet gemakkelijker op.  Uiteindelijk zegde Marriёt na enig aarzelen (ben ik wel goed genoeg voor bord 2?) toe. Gelukkig, probleem opgelost.

De mensen uit Berkel waren ruim op tijd van huis gegaan. Die conclusie mag je trekken als je bedenkt dat ze nog voor acht uur de Pannenkoe binnen kwamen nadat ze eerst vergeefs het speellokaal op de Olympiade hadden gezocht.  Aangekomen bij het aangegeven nummer bleek het om een gewoon woonhuis te gaan waar, toevallig of niet, onze secretaris al jaren woont.

Met Thomas Boeren als invallend (!) wedstrijdleider begonnen we om iets na achten aan de wedstrijd. Ondanks het in de viertallencompetitie ontbreken van promotie, degradatie en nacompetitie ging het toch nog wel ergens om. 3-Torens verdedigde haar tweede plaats en wij konden bij een gunstig resultaat misschien nog wel klimmen in de stand. Alles mede afhankelijk van de andere wedstrijden in de groep later in de week. Echter, met de 1-3 eindstand wisten beide teams hun positie op de ranglijst te consolideren !

Ikzelf aan 1 en Leo aan 3 gingen er langzaam maar zeker af maar tussen ons in speelde Marriёt een geweldige partij. Ik zag haar stelling van goed naar beter en tenslotte naar gewonnen gaan gevolgd door het afmaken. Hoe zo misschien niet goed genoeg voor bord 2 ?

Aan 4 kreeg Charlie bij zijn extern debuut te maken met een slechtziende tegenstander die vanaf zijn braille-bord speelde zodat hij ook de zetten van de tegenstander op eigen bord moest uitvoeren. Dat was ook even wennen. Hij kwam wat minder te staan, kreeg een paard cadeau en stond daarmee op winst. Helaas raakte hij even later via een penning zelf z’n paard kwijt waarna het met een paar pionnen minder en overblijvende ongelijke lopers op verlies leek af te stevenen. Dat gebeurde ook. Nu ruilde Thomas z’n rol als wedstrijdleider in (het was de laatste partij) voor die van trainer door Charlie te laten zien hij het met die ongelijke lopers heel misschien toch nog remise had kunnen houden. Weer wat geleerd. Bedankt, Thomas en beide invallers!

Theo Heukels, teamleider

KV1 3 Torens V2
Theo Heukels H. v.d. Burg 0 1
M. Pols . Breugem 1 0
Leo Koot H. Kunnen 0 1
C. Szymanska J. Spoelstra 0 1
Resultaat 1 3

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “KV1 – 3 Toren V2”