3 TORENS V1 – KV3

Dinsdagavond speelde het viertal tegen de 3-torens. Het werd een leuke avond met partijen die tot het eindspel duurde. Als laatste was Michel klaar met zijn partij. Met een dikke rode wolle trui zat hij vol adrenaline achter het bord. Het was koud buiten maar in het kerkgebouw was het ronduit heet en Ja, Michel daar zit je dan met je dikke trui. Zelf had ik het ook bloed heet en ook dikke trui aan. Maar dat ter zijde. Michel speelde zijn standaard repertoire met zwart op de zet e4. In de auto had hij aangegeven dodelijk effectief te zijn met deze opening en niets was minder waar. Met een offer en een tegenstander die voortdurend in problemen was won hij.

David heeft een gave. Het is niet te beschrijven hoe iemand met 25 seconden op de klok zich omdraait, vraagt of er na 40 zetten tijd bij komt, accepteert dat dit niet het geval is en een zet doet. Hij heeft dan 15 seconden over en pakt het potje verder op en wint. Dit kan maar 1 man. Hij heeft met 40 sec op de klok heel het eindspel gespeeld, wat hij de andere 1 uur en 30+ minuten heeft uitgespookt blijft altijd een raadsel. Het raadsel wat David met zich mee draagt en nooit zal verklappen. Dit maakt hem het kanon op bord 1 waar heel de competitie van bibbert.

Thomas speelde remise, het was een partij waarvan ik niet veel heb meegekregen. Hij eindige met een pion meer in het uitspel maar wist dit niet te verzilveren. 

Op het laatste bord vond een heerlijk pot plaats. Met 7 blunders en 5.7+ voor te tegenstander moet je lekker schaken of er niets aan de hand is. De eerste bunder was al bij zet 4, consistent is vaak goed en dan valt het aan het einde minder op als je fouten maakt. Op zet 10 had ik al kunnen winnen maar had het niet door en gaf zelf een stuk weg, mits hij het gezien had. Je kan je voorstellen dat het toch winnen van de partij tegen het universum in gaat en waarschijnlijk een rimpeleffect heeft die zijn weerga niet kent. 

Al met al was het een gezellig avond met een positieve uitslag. 0,5 – 3,5

PS: Het rimpeleffect wat dit viertal heeft ingezet door David bij wie de tijd niet telt, Michel die bij 23+ graden in een dikke trui zit te schaken en mijzelf, gaat vervolgd worden.

Joost van der Valk

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *