Lennart wint Leidse GP

Lennart wint Leidse GP

Zaterdag 17 november werd in Denksportcentrum Leiden een GP van de Leidse bond gehouden waar we met niet minder dan 6 spelers aanwezig waren. Daarvan had ik Daan, Rens en David in de auto. De andere drie, de `Polsjes` Lennart, Cornelis en Jonathan waren met moeder Marianne gekomen.

Mijn heenreis verliep niet goed. Bij het oprijden van de A 16 keken we tegen een enorme file aan waarin ik, zover het oog reikte, geen beweging meende te zien.  Ik kon nog net op tijd via een afrit de A 16 verlaten om een alternatieve route te nemen en later voorbij Rotterdam de A 13 op te rijden. Helaas nam ik onderweg een verkeerde afslag waardoor we eigenlijk van de regen in de drup belandden. Gelukkig had ik het noodtelefoonnummer van de organisatie bij me zodat we ze konden informeren over een verlate aankomst. Doordat de start van het toernooi met een kwartiertje was uitgelopen viel het allemaal nog wel mee en konden onze jongens nog juist op tijd achter de borden gaan zitten.

Om fouten als deze voortaan te voorkomen kreeg ik in Leiden het goede advies om altijd je navigatie mee te nemen en aan te zetten, ook als je de route kent. Dat advies ga ik zeker opvolgen.

Een nieuwigheid bij deze GP was de regel dat ouders en begeleiders tijdens de ronden niet in de speelruimten aanwezig mochten zijn. Dat was even wennen maar voor de spelers wel zo rustig. In de zitruimten van het denksportcentrum was het af en toe wel wat passen en meten voor de begeleiders en de spelers die na de partijen hun verhalen kwamen doen.

Opmerkelijk was verder dat eenieder van ons in een andere groep was ingedeeld waardoor er geen onderlinge partijen waren. Geschaakt werd er goed tot erg goed. De beste relatieve prestatie werd door David geleverd die in groep 9 alle 6 gespeelde partijen wist te winnen. Samen met het reglementaire punt (het was een groep van 7) leverde het 7 uit 7 op en natuurlijk de eerste prijs.

Maar de beste absolute prestatie was toch voor Lennart wiens 5½uit 7 in groep 1 ook goed was voor de eerste prijs en de titel Grand Prix winnaar.

Verder waren er tweede prijzen voor Daan en Cornelis terwijl Rens’ goede 4 uit 7 net niet toereikend bleek te zijn een prijs. Kijk voor alle uitslagen op de website van de Leidse Bond. Op het moment van schrijven (dinsdag 20 nov.) stonden ze er nog niet op maar dat komt nog wel.

Goed, de volgende GP zal dus voor de meesten in een wat hogere groep zijn. Dat wordt in januari dan een mooie uitdaging. En Lennart dan, die kan toch niet hoger, hoor ik de lezer nu denken. Nou, misschien toch wel. Wellicht komen er weer 1 of 2 plusgroepen, de zogenaamde Super GP, met minder ronden, langere bedenktijden en verplicht noteren. Dat zou mooi zijn.

Theo Heukels

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *