Sliedrecht 2-krimpen 2 3-5

Kampioen Krimpen 2 sluit seizoen af met 3-5 zege op Sliedrecht 2

Van teamleider Adri van der Waal kreeg ik voor de laatste wedstrijd als waarnemend teamleider de opdracht om de RSB achttallen competitie van de RSB in de tweede klasse met een maximaal aantal matchpunten af te sluiten. Tegen Sliedrecht 2 is dat ook gebeurd.

Michiel Besseling speelde weer een razend scherpe partij. De pion voorsprong moest hij teruggeven aan de geroutineerde Wim Hokken. Na afruil van de dames werd tot remise besloten. Joop Huijzer won de pion op e4 en dat leek gemakkelijk naar winst te voeren. Peter Vis verdedigde de stelling echter uitstekend, zodat Joop alle registers open moest trekken om het volle punt binnen te slepen. Bij Jos den Boer werd het evenwicht niet verbroken. Toen een dubbel paard eindspel met een gelijk aantal pionnen over bleef werd tot deling van het punt besloten. Henny Versteeg zette ons op een 1-3 voorsprong. Al snel kwam hij twee pionnen voor zonder enige compensatie voor de tegenstander. Toen hij met twee torens en een paard de zwarte stelling binnenviel was het over. Ik bracht het volgende punt binnen. Na een prachtige stelling vercombineerde ik mij en belandde in een verloren staand eindspel. Mijn tegenstander had weinig tijd en greep enige malen mis zodat ik de winst toch nog kon binnenhalen (1-4).

Eduard Hoogenboom moet de winst binnen brengen. Michel van Cappellen en Thomas Boeren stonden op dat moment verloren. Michel kreeg in het Evans gambiet de b4 pion en wit had de ontwikkelingsvoorsprong. In dit geval pakte dat goed uit voor wit, hoewel het er lange tijd voor zwart niet slecht uitzag. Thomas stond steeds minder. Zijn pionnen structuur was niet goed en daar werd goed gebruik van gemaakt. Eduard drukte de gehele partij tegen een geïsoleerde pion en veroverde deze ook. Toen er nog een tweede pion bij kwam was het een kwestie van techniek.

Een mooi seizoen van Krimpen 2 met de maximale score van 12 punten uit 6 wedstrijden. Op naar de eerste klasse vanaf september!

Hans van Nieuwenhuizen

Wnd teamleider

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *