Messemaker 1 -K1-RSB

Messemaker 1 bederft titelaspiraties Krimpen 1 RSB
Hoewel de kans op een kampioenschap van de RSB zeer klein was heeft Messemaker 1 een einde gemaakt aan onze poging op succes. In Gouda werd met 4,5-3,5 door ons verloren.
Wiggert Pols stond aanvankelijk goed, maar na het weigeren van dameruil had zijn stelling te veel gaten om succes te hebben. Michel van Cappellen speelde weer zeer scherp maar het evenwicht werd niet verbroken. Ik kwam een pion voor, maar de tegenstander had te veel compensatie om dat in winst om te zetten. Remko Moerkerken bracht de stand weer in evenwicht. Hij won na een wilde partij door een koningsaanval een stuk. Foutje bedankt (2-2).
Diederick Casteleijn kreeg zelf een koningsaanval over zich heen. Zijn acties op de damevleugel waren te traag. De zwarte koning werd het bord opgejaagd en met een familieschaakje was het over. Ook Floris Doolaard zette de boel scherp op. Hij bereikte echter geen doorslaggevend voordeel en moest in remise berusten. Joop Huijzer had op dat moment nog een bord vol stukken. Wel had hij veel meer bedenktijd. Dat brak de tegenstander op, die pardoes door de vlag ging. Met een 3,5-3,5 stand was alleen Bert ten Wolde nog bezig. Eerder had hij in overleg met de teamleider remise afgeslagen. Met een dame tegen toren,loper en pion ging Bert voor de winst. Het zat er echter niet in. Tot overmaat van ramp liet hij zich ook nog vernachelen en verloor de dame na een paar schaakjes tegen de loper. Einde partij en einde titelaspiraties (4,5-3,5).

Hans van Nieuwenhuizen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *