Moerkapelle – Krimpen beker RSB

Moeizame bekeroverwinning

Vrijdag 20 december speelde we tegen Moerkapelle voor de RSB beker. De eerste ronde waren we vrijgeloot omdat we vorig jaar de RSB beker wonnen. Wiggert kon niet spelen en dus was Michel bereid om in te vallen. Na een tijdje zoeken vonden we het gezellig speellokaal van Moerkapelle. De verwarming was al opgestookt zodat we lekker warm achter de borden konden kruipen.

De partijen waren allemaal niet over om naar huis te schrijven. Arne aan bord 1 met wit leek goed uit de opening te komen maar maakte toen de verkeerde beslissing om dames te ruilen. Hiermee kreeg zwart wel een dubbelpion op de e-lijn, maar die kon zwart handig oplossen. Arne kwam een beetje onder druk te staan maar wist af te wikkelen naar remise.

Zelf was ik ondertussen ook al klaar. Halverwege kreeg ik een telefoontje dat ik moest aannemen (vooraf natuurlijk gemeld bij de wedstrijdleider). Mijn tegenstander was zo sportief om de klok stil te zetten en mijn remise aanbod aan te nemen. Ik kwam redelijk uit de opening en dacht dat ik wel wat beter stond, maar zwart verdedigde goed waardoor ik nooit een echte aanval had. Nadat er flink wat stukken geruild waren was er evenwicht.

Michel stond ondertussen wat minder. Wit had een typische ‘druk’ stelling opgebouwd tegen de zwarte opstelling. Ik weet niet precies meer wat er gebeurde maar opeens was het remise. Dat was weer een meevaller!

Als laatste was Floris bezig. Beide kanten zette de partij solide op. Wat er in het middenspel gebeurde kon ik niet helemaal volgen maar volgens mij bleef het wel in evenwicht. Floris  moest wel oppassen in het toreneindspel maar kon dat prima de remisehaven in varen. Toen werd het snelschaken!

Het snelschaken ging een stuk soepeler dan de normale partijen. Daar kunnen we kort over zijn. Arne won snel. Ik won snel. Floris won soepel. Michel verloor. Moeizame overwinning, maar we zijn door!

Diederick Casteleijn

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *