OKK verslag

Tabel met ID 36 bestaat niet.

 Open Kampioenschap van de Krimpenerwaard groot succes! 

 

Op zaterdag 22 oktober werd het eerste Open Kampioenschap van de Krimpenerwaard gehouden. Dit schaakevenement kende een unieke formule; men speelde eerst 5 partijen met een rapid tempo (15 minuten bedenktijd per speler met 5 seconden per zet als extra toevoeging) en daarna 5 snelschaakpartijen (met 3 minuten bedenktijd per speler met 2 seconden per zet als extra toevoeging). Deze nieuwe formule werd voor dit toernooi tot SNEPID gedoopt. Het schaakevenement vond plaats in de Tuyter te Krimpen aan de IJssel en kende 4 categorieën. Het open toernooi werd gewonnen door Tobias Kabos met een hoge score van 9 uit 10 partijen. Hij mag zich de eerste kampioen van de Krimpenerwaard noemen en is de eerste naam op de Henk Verver Trofee. Henk Verver is het enige erelid van SV Krimpen en als waardering voor het vele werk dat hij heeft verricht voor de vereniging draagt deze prijs zijn naam.  De 2e plaats was voor Bart Dubbeldam, een jeugdspeler uit het eerste team van de organiserende vereniging SV Krimpen aan den IJssel. Als 3e eindigde Henk Jan Evengroen van de Goudse schaakvereniging Messemaker 1847.   

De invitatiegroep werd een prooi voor grootmeester Erik van der Doel. Hing Ting Lai, Nederlands jeugdkampioen en Nederlands kampioen Lightning Chess (partijen met slechts 2 minuten bedenktijd per speler) wist beslag te leggen op de 2e plaats.  Als 3e in deze sterke groep eindigde Roger Meng. Robin Lecomte wist in de een na laatste ronde Erik van der Doel te verslaan waarna het leek dat de groep gewonnen zou worden door Hing Ting Lai. Maar Robin verraste nogmaals door in de laatste ronde ook van Hing Ting te winnen zodat Erik toch de eerste prijs meenam. 

Het jeugdevenement is een belangrijk onderdeel van het toernooi. Zes teams uit de regio Zuid West Nederland speelde tegen elkaar om uit te maken welke vereniging de beste talenten heeft. Overtuigend won het Zeeuws-Vlaamse Landau Axel de titel. Net als bij de Olympiade voor de prof schakers werd hier het beste resultaat per bord beloond met een prijs. Van de spelers aan bord 1 was Daniel Zevenhuizen van SV Spijkenisse met 9 uit 10 de beste. Aan bord 2 was dat Bas van Doren van Landau Axel. Op bord 3 had Timo Yeh van SV Op Eigen Wieken de beste score en bij de categorie jongsten aan bord 4 zegevierde Dylan Achuthan van SV De Klimop. 

 

Namens de hoofdsponsor, M.de Koning Automobielbedrijven, werd het toernooi geopend door directeur Wim de Koning. Hij verrichtte de openingszet aan het eerste bord van de invitatiegroep (zie foto). Het toernooi is mede mogelijk gemaakt door het bedrijf Rosun, die de jeugdactiviteiten van SV Krimpen ondersteund. Het geslaagde evenement kende 82 deelnemers en in zijn slotwoord kon voorzitter Peter Glissenaar van de organiserende schaakvereniging aankondigen dat ook volgend jaar het OKK  zal plaatsvinden.  

Peter Glissenaar

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *