Onésimus 1- Krimpen 2 eindigt in 4-4

Onésimus heeft op zijn website gezet dat het aanbeveling verdient om met het openbaar vervoer te komen. Vanaf Capelse Brug vertrokken wij dan ook met een aantal richting Eendrachtsplein. Daarvandaan naar de Gaffelstraat is zo’n 10 minuten lopen, dus voor ons 15 minuten want Henny Versteeg strompelde achter ons aan.  Frans Vreugdenhil was met de auto gekomen en was keurig op tijd. Hij moest alleen nog parkeren. Uiteindelijk is dat gelukt en Frans zat 40 (!) minuten later pas achter zijn bord.

De hele avond zag het er niet zo best voor ons uit. Eduard Hoogenboom zag de vijandelijke stukken zijn stelling binnenvallen. De stelling van Michel van Cappellen was ingewikkeld en onduidelijk. Hans Ranft moest moeizaam verdedigen en daar stond eigenlijk op de andere borden niets tegenover. Toch leverden deze partijen 50% op. Eduard verloor volgens verwachting. Michel bracht een prachtig kwaliteitsoffer. Met alleen een dame drong hij de onontwikkelde stelling van zijn tegenstander binnen en veroverde een toren. Een prachtige overwinning van onze invaller aan het eerste bord. Hans Ranft verdedigde zich bekwaam en haalde de remise binnen. Zijn tegenstander zag het niet meer zo scherp.

Ik had een pion geofferd voor een mooie aanvalsstelling. Ik kwam er echter niet door en blunderde vervolgens een stuk weg. Na de partij liet mijn tegenstander mij zien waar ik de winst gemist had.

Bij Kees Greevenbosch  is het evenwicht niet verbroken geweest al moest Kees wel heel zorgvuldig spelen. Henny heeft de tip niet zo snel remise te nemen serieus genomen. In een stelling met nog een hoop hout op het bord was het ineens uit. Ik heb niet gezien hoe dat gebeurde. Door dit punt was de stand 3-3.

Frans offerde in de opening een pion voor actief stukkenspel. Dat kwam er niet uit en hij belandde in een verloren eindspel met een pion minder. Bert ten Wolde had de hele partij licht voordeel. Hij bereikte een paardeindspel met eerst één en daarna twee pionnen meer. Dat won Bert netjes en de 4-4 stond op het scoreformulier.

Hans van Nieuwenhuizen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *