Onesimus 1 – K3

Verlies Krimpen 3 bij favoriet Onésimus 1

Onésimus 1 1762 Krimpen 3 1683 5 – 3
Anton Moolenaar 1874 Kees Greevenbosch 1883 ½ – ½
Bauke Hoogland 1847 David Berendsen 1747 1 – 0
Clement van Eijsden 1834 Eduard Hoogenboom 1734 0 – 1
Jan de Korte 1846 Jos den Boer 1749 ½ – ½
Marcel Tillemans 1856 Adri van der Waal 1621 1 – 0
Andre Leffers 1686 Thomas Boeren 1668 ½ – ½
Henk Henderson 1734 Jan Buis 1514 ½ – ½
Marcel van der Linden 1416 Joost van der Valk 1550 1 – 0

De uitwedstrijd tegen Onésimus 1 op donderdag 12 oktober bleek gelijk een goede graadmeter om de mogelijkheden van Krimpen 3 in te kunnen schatten. Onésimus heeft het voorgaande seizoen de promotie gemist, omdat CSV 2 net iets beter had gescoord, dus zitten ze nu vol ambitie om dit seizoen wel de promotie te bereiken. De gemiddelde teamrating is 79 punten hoger dan van ons derde, maar dat hebben we in de wedstrijd niet terug gezien. De overwinning was verdiend, maar er zijn zeker mogelijkheden geweest op een betere uitslag.

Naar deze uitwedstrijd zijn we met openbaar vervoer gegaan, verzamelpunt was Capelse Brug, waar we de metro naar Beurs hebben genomen. Daarna even lopen naar de Leuvekolk en daar lagen de “Scheepjes”, het thuishonk van Onésimus. We schaakten in het ruim van een oud binnenvaartschip en in het andere binnenvaartschip was de bar en de analyse-ruimte. Kortom een prima gelegenheid.

De wedstrijd begon ca. 20.00 uur en er ontwikkelde op vrijwel alle borden een leuk potje schaak. Nadat de openingsfase was gespeeld, bleek dat David en Joost niet helemaal in de gewenste situatie terecht gekomen te zijn.  Maar daar stond tegenover dat Eduard duidelijk initiatief had en dat Kees, Jos, Adri, Thomas en Jan er eens goed voor konden gaan zitten.

Helaas bleek de dame van David niet te behouden en daarmee werd de partij vrij snel verloren. Daarna kwam in de partij van Jos een afgedwongen remise variant en wist Jan in zijn partij ook de remise door eeuwig schaak te bereiken. De druk in de stelling bij Joost bleef verder toenemen, helaas. In mijn partij was in de opening en positioneel voordeel bereikt, maar wist ik dit voordeel niet te behouden en moest genoegen nemen met een verliespion. Het eindspel werd heel spannend, maar helaas heb ik het onderspit moeten delven. De stand werd op dat moment 1 – 3. Toch waren er nog kansen voor Kees en zeker voor Eduard. Joost moest wel vechten en hopen op een fout van de tegenstander. Thomas bleef stoïcijns doorspelen in een vrijwel gelijke stelling.

In de eindfase van de wedstrijd wist Eduard met prima spel de overwinning binnen te halen en werd bij Joost de stelling voor hem langzaam beter. Thomas kreeg het wel wat zwaarder. Uiteindelijk heeft Kees in de finale de remise afgedwongen evenals Thomas en heeft Joost de kans gemist op een beter resultaat en verloren.

Helaas een nederlaag, maar we zien duidelijk perspectief voor de rest van het seizoen.

Volgende ronde, de eerste thuiswedstrijd in de Pannenkoe op 6 november tegen RSR Ivoren Toren 4.

Adri van der Waal

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *