Ook extern gaan we weer beginnen….

Zaterdag 23 september is in Papendrecht de eerste van de serie Jeugd Grand Prix 2017 – 2018 van de RSB.  De hele middag leuk schaken in groepjes van acht tegen kinderen die ongeveer even goed zijn.

Zeven partijtjes dus met tussendoor steeds een kleine pauze. Met een enkele maal een wat grotere pauze als je een vrije ronde hebt. Want meestal is het aantal ingeschreven kinderen niet precies een veelvoud van acht. En als je goed scoort kom je bij een volgend toernooi in een hogere groep.

Thom van Duin is al ingeschreven en gaat er met vader Frits heen. Ook ik zal er zijn. Wie volgt ?
Inschrijfgeld is 5 euro inclusief consumptie. En meerijden kost 5 cent per kilometer. Ik vertrek om 12 uur vanaf (let op!) onze nieuwe speelzaal De Pannenkoe.

Dan nog een keer over de Groene Hart cup. Zeven vrijdagavonden verspreid over het seizoen schaken met een viertal ergens in Rotterdam of wijde omtrek. Dit kost je niets maar ik moet wel minstens 5 liefhebbers ervoor  hebben. We spelen als viertal maar een reserve is wel nodig zo blijkt in de praktijk. En er mag gewisseld worden, zelfs op de avond zelf.  Maar dan moet er wel een ouder mee want in mijn auto is slechts plaats voor vier. Eén enthousiasteling heb ik al; wie volgt?
29 september is de uiterste datum waarop ik een team kan inschrijven.  Kinderen die al 16 jaar zijn of het dit jaar worden mogen niet meedoen.

 

Theo Heukels  (tel. 511761)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *