oude doos

Zo deed men dat toen.

In mijn berging heb ik enkele spullen staan die uit mijn ouderlijk huis komen. Onze schaakclub zal in 2017 negentig jaar bestaan en gaat dat vieren. De secretaris doet op de website een oproep om met anekdotes e.d. te komen. ‘Alles is welkom’, schrijft hij aanmoedigend. In de berging staat deze schaakdoos.

De tekst is beschadigd en stelt vanzelf de vraag wat er achter SCHAAK heeft gestaan. Misschien staan er mooiere exemplaren in de kast bij andere (oud-) SVK leden?
Nu eerst in de doos kijken. Een houten kistje met schuifdeksel? Dat zie je tegenwoordig alleen nog in een wijnhandel als cadeauverpakking.
Zo, dat ziet er niet zo fris uit. Die hebben heel lang het daglicht niet gezien.Aan de binnenkant van het deksel staat 1978 geschreven.


Ik neem aan, dat dit materiaal in dat jaar is afgeschreven en toen bij ons thuis is beland. Maar hoeveel jaar is het op de vereniging in gebruik geweest? Tien jaar, 20 jaar? Dan zou deze houten doos uit 1968 of wel uit 1958 komen? Wie zal het zeggen. Eens kijken of het spel compleet is. Ja, hoor.
Geen onthoofde paarden, helemaal geen stukke stukken? Nee.
Deze opbergdoos vond ik wel vermeldenswaardig in het kader van 90 jaar schaakcultuur in Krimpen aan den IJssel.

DSC02117
Peter van Wieringen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “oude doos”