Overwinning in blessuretijd voor Krimpen 5

Voor Krimpen 5 was het de afgelopen maandag alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. Op zich is het hoogst merkwaardig dat een schaakcompetitie maar 6 van de 12 maanden duurt terwijl je onder alle omstandigheden kunt schaken. Maar dat terzijde.

Van de kleintjes winnen is moeilijk, zeker als je zelf slechts tot de middenmoot behoort. Maar Overschie 4 had niet vier jeugdspelers opgesteld, maar slechts één. Aangevuld met wat krasse knarren bleek het een veel taaiere tegenstander te zijn dan gedacht. De overwinning leek lange tijd ver weg. Maar in de dying seconds van de avond wisten we toch de overwinning binnen te halen en in RSB 4B te eindigen met een score van 50 procent.

Door de verhuizing van Aad en de ziekte van Henk Verver speelden we met onze twee supersubs Rob en Eddy. Aan hen heeft het niet gelegen. Zij waren snel klaar en zette ons dus. op een 2–0 voorsprong. Daarentegen was Jos ook redelijk snel klaar maar dan om een minder prettige reden. Als Jos na de partij ineens is verdwenen weet je hoe laat het is. Nog één punt voorsprong dus.

Schrijver dezes overzag in een best aardige partij een simpele mogelijkheid om een dubbele Overschiese aanval te pareren. Vlak daarvoor had mijn 84-jarige tegenstander remise aangeboden. Omdat ik beter stond ging ik daar niet op in. Maar ik pareerde de dubbele aanval niet goed, wikkelde verkeerd af en belandde in een uitzichtloos eindspel. Daarmee was de voorsprong uit handen gegeven (2-2)

Eric raakte een stuk achter en kon dit niet meer goedmaken (2-3).Omdat ook Arjen er niet best voorstond leek een overwinning heel ver weg.

Onze twee kopmannen Henk Stam en Wil lieten gelukkig zien dat ze uit het goede hout gesneden zijn. Henk kwam met een stuk meer in het eindspel en ruilde af naar een totaal gewonnen stand. Wil belandde in een lastig toreneindspel met één pion meer. Het was hard werken en de tijd begon te dringen. Maar Wil hield het hoofd koel en crëerde met weinig tijd op te klok een niet te stoppen vrijpion…. met dank aan de 15 seconden toevoeging.

Met een 4-3 ging alle aandacht naar Arjen die als een leeuw voor zijn leven vocht. Met de vlag in zicht lokte hij zijn tegenstander in een eeuwig schaak. Daarmee was onze overwinning veilig gesteld.

Peter de Weerd
Peter de Weerd

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *