Partij van de maand

De Verenigde Staten hadden in de jaren veertig veel prachtige schakers zoals Sammy Reshevsky, Reuben Fine, Al Horowitz en Isaac Kashdan. Het volgende verhaal gaat op een bepaalde manier over al die legendes.
 
Reuben Fine verdiende, behalve dat hij een van de sterkste spelers ter wereld was, wat zakgeld bij het schrijven van een maandelijks artikel voor Horowitz ” Chess Review ‘. De maandelijkse bijdrage waarin Fine bijzonder interessante of belangrijke spellen voor de lezers annoteerde, werd “Spel van de maand” genoemd. Zie afbeelding hieronder.

Als webmaster mag ik van u alle verslagen en standen publiceren op de Website svkrimpen.nl. Echter partijen, analyses, korte partijen, lange partijen, winst partijen en verloren partijen ontbreken.
Het zou een rijke aanvulling op de website zijn als SV Krimpen het “Spel van de Maand” gaat introduceren. U levert de zetten reeks, compleet met aanvullende tekst en eventueel afbeeldingen en ondergetekende verzorgt de diagrammen.
Anders dan Reuben Fine wil ik er niets aan verdienen. De herkomst van het hierboven geplaatste komt van Chess.com. Het is niet de concertpianist Horowitz. Hieronder een pgn-file van genoemde partij.

Dick van Buuren
info@divabu.nl

[pgn url=”https://svkrimpen.nl/www/wp-content/plugins/rpb-chessboard/games/Reshevsky-Horowitz.pgn” game=0]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *