Pascal V1 – K V1

Viertal onderuit in Papendrecht

De avond begon al niet goed met de verkeerschaos in Rotterdam waardoor de wedstrijd 20 minuten later dan de bedoeling was begon.  Onze gastheren waren zo vriendelijk geweest om na een telefonische melding van invaller Peter dat hij met Leo in de file stond en er niet op tijd zou zijn te wachten met beginnen. Rob en ik waren met een kwartier vertraging nog min of meer op tijd om precies acht uur het denksportcentrum binnengestapt.
Die tijd waren we kwijtgeraakt in de files voor de Brienenoordbrug.  Doordat wij uit Krimpen kwamen en niet door Rotterdam – Centrum hoefden bleef de vertraging voor ons beperkt.
Peter en Leo echter moesten wel dwars door Rotterdam wat voor hen het oponthoud deed oplopen tot een half uur. Na deze inleiding nu maar naar de wedstrijd.
Of het nu kwam door de file-frustratie weet ik niet maar al snel zag ik dat het op de borden van onze Rotterdammers niet goed ging. Pionnen achter bij de een en een stuk kwijt bij de ander voorspelde niet veel goeds. Deze in de opening opgelopen schade bleek dan ook niet meer te repareren en beide konden zo halverwege de avond al hun koning omleggen.
Jammer, maar ik had toen nog hoop op een 2 – 2 eindstand. Rob had kansrijk een stuk geofferd voor twee pionnen waar ik later nog een derde bij zag komen. Dat liep gesmeerd ! Ondertussen dreigde Ikzelf een toren buit te maken wat m’n tegenstander voor ruim een kwartier in de denktank zette.
Hij vond de oplossing in een wanhoopszet met een paard wat weliswaar de toren redde maar het paard het leven kostte. Toen stond ik gewonnen maar moest nog lang nauwkeurig spelen om het punt binnen te hengelen. De opgave volgde toen ik nu echt een toren kon pakken die door de dekkende dame in de steek was gelaten om een gat in de stelling te dichten.
Maar helaas werd het geen 2 – 2 want de promotie die Rob en ik al in gedachten hadden van een van zijn vrijpionnen ging door een verraderlijk tussenschaakje helaas niet door. En toen was het over. Weliswaar op termijn, maar toch……

Theo Heukels

Pascal V1   Krimpen V1      
1 Michael Bijkerk Rob Scherjon 1 0
2 Gerrit de Jong Theo Heukels 0 1
3 Theo Punt Leo Koot 1 0
4 Louis Kemper Peter de Weerd 1 0
Resultaat 3 1

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *