RSB-BEKER

Zie ook indeling eerste ronde en RSB-beker-schema!
Krimpen een ronde verder in de RSB Beker: De Pionier- Krimpen 1-3

Op een regenachtige donderdagavond in het verre Hellevoetsluis doken opeens vanuit het niets enkele huizen en een kerk op. Tot dat moment leidde de Tom Tom ons door de weilanden met smalle paden. In de kerk was een fraaie speelzaal en mevrouw Van Huizen  zorgde voor de drankjes en hapjes. Het was eigenlijk heel gezellig. Toch zei Joop Huijzer “Dit doe ik niet meer op een avondje. Veel te ver”. Ons oud lid Ben Blakmoor speelt ook nog steeds in Hellevoetsluis. Tegenwoordig woont hij in Hoogvliet. Binnenkort gaat degene met wie hij steeds mee kan rijden naar Hellevoetsluis verhuizen. Ben overweegt om dan met zijn scooter de afstand in weer en wind te overbruggen. Dan moet het wel heel gezellig zijn bij de Pionier!

De wedstrijd was niet echt spannend. Al snel stonden wij voor doordat de tegenstander van Frits van Duin in een goede stelling iets over het hoofd zag . Hij dacht na een toren gegeven te hebben zijn loper op een diagonaal te spelen waardoor koning en dame onder vuur werden genomen. Frits zette er echter een paard tussen. Dag toren!

Ik zorgde zelf voor het tweede punt. Met een ijzersterk (s)loperpaar en de vijandelijke stukken op de verkeerde velden was stukverlies voor de tegenstander niet te voorkomen. Daarna was het snel gedaan.

Joop Huijzer mocht de kastanjes proberen uit het vuur te halen tegen de sterke Ernst Jan Pluim Mentz. Hij leek daar goed in te slagen. Het toren/loper eindspel leek remise te houden. Een blunder kostte een pion en de partij (1-2).

Floris Doolaard speelde een mooie aanvalspartij. Hij trad met zijn cavalarie de witte stelling binnen en met een torenoffer maakte hij de partij af (1-3).

Wij bekeren na deze 1-3 overwinning nog een ronde verder. De gedetailleerde uitslagen waren:

  1. Ernst Jan Pluim Mentz- Joop Huijzer                           1-0
  2. Jan van Huizen.            – Floris Doolaard                     0-1
  3. Jan van Dam                 – Hans van Nieuwenhuizen      0-1
  4. Jaap Santifort               – Frits van Duin                      0-1

Hans van Nieuwenhuizen, teamleider

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *