RSB-Beker Krimpen Nieuwerkerk

Krimpen neemt eerste horde in RSB-beker.

Voor de eerste ronde van de RSB beker werden we gekoppeld aan sv Nieuwerkerk.

In de Tuyter ontvingen we een op papier sterker viertal, waarvan de spelers dit jaar uitkomen in de promotieklasse.

Ondanks dat we op elk bord een lagere rating achter onze naam hadden staan, bleek daar op de borden eigenlijk niet zo veel van.

Joop Huijzer kreeg een riant openingsvoordeel in de schoot geworpen op bord 1 en hij had dit weten om te zetten in een ideaal middenspel tegen Leon Willemen.

Michel van Cappellen stond iets minder maar het leek op een bepaald moment nog wel te overzien.

Hans van Nieuwenhuizen meldde me dat hij zetherhaling in de stelling had zitten. Hij mocht zelf beslissen wat hij deed en vond een prachtige voortzetting. Een Nieuwerkerks paard van Cees Klein werd op de onderste rij gepend op de koning. De koning kon de viervoeter nog juist dekken, maar Hans vlocht een subtiele dreiging met de dame in over de diagonaal naar de toegesnelde koning. Materiaalwinst was gegarandeerd en ook het punt was hierdoor praktisch verzekerd.

Joop verzilverde zijn goede positie in een vol punt. Helaas kon Michel geen remise binnenloodsen. Hij legde zijn koning om tegen Rob Hoogland, de kleinzoon van ons erelid Henk Verver.

Zelf had ik ook een interessante partij. Ik speelde met zwart tegen Edo Pouwelse. Edo had het loperpaar. Het lukte mij de stelling gesloten te houden en na een grootscheepse ruil hield ik dame en paard tegen dame en slechte loper over. Ik kon direct naar het winnende eindspel paard tegen slechte loper afwikkelen, maar ik koos door middel van een aantal tussenschaakjes met de dame voor wat extra nuttige zetten om later dat eindspel alsnog geforceerd te bereiken, maar dan met wat ‘gratis’ zetten. Leuk om de partij in het eindspel, mijn favoriete onderdeel, af te kunnen afmaken.

Einduitslag Krimpen – Nieuwerkerk: 3-1 en we zijn door!

 

Jan Sluiter, teamleider bekerteam

 

Krimpen – Nieuwerkerk   3-1

Joop Huijzer – Leon Willemen   1-0
Michel van Cappellen – Rob Hoogland   0-1
Hans van Nieuwenhuizen – Cees Klein   1-0
Jan Sluiter – Edo Pouwelse   1-0

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *