RSB Dordrecht 2 – Krimpen 2

Door een 1,5-6,5 overwinning tegen Dordrecht 2 mengt Krimpen 2 zich niet meer in de degradatiestrijd in klasse 1B RSB.

Henny Versteeg speelde snel remise. Ik zat nog in de opening en had mijn bord nog niet verlaten toen de partij al afgelopen was. Ik speelde tegen Victor van Blommestein. Dat is een zeer aardige man, maar een agressieve schaker. Hij offerde een pion op de h-lijn voor aanvalskansen. Ik kon echter de aanval overnemen en al zijn stukken vastzetten. Materiaalwinst was het gevolg. Kees Greevenbosch offerde in  de opening een pion voor mooi stukkenspel. De tegenstander kon de problemen niet oplossen en Kees won overtuigend. Thomas Boeren kreeg geen lekkere stelling met zwart en verloor (1,5-2,5).

Frans Vreugdenhil speelde een goede partij. Hij won een pion en in het eindspel nog één. Dat was genoeg voor de winst. Bert ten Wolde speelde een zeer gedegen partij en won in het eindspel.  David Berendsen en Michel van Cappellen hadden beiden op dat moment een iets beter eindspel. David kwam in het paardeindspel met zijn koning de vijandelijke pionnenstelling binnendringen. Hij kon het paard ruilen en met twee pionnen een doorbraak forceren. Michel veroverde in tijdnood van  zijn tegenstander een volle toren door een blunder.

Een mooie overwinning met 1,5-6,5. Volgende wedstrijd is tegen nummer laatst De Zwarte Pion. Daar moet ook een goed resultaat in zitten, maar dat moet dan nog wel gebeuren.

Hans van Nieuwenhuizen  

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *