RSB Krimpen 1 – Dordrecht 1

Krimpen 1 een stap dichter bij kampioenschap

We staan er goed voor in de hoofdklasse van de RSB. Alles gewonnen tot nu toe. Ook de wedstrijd tegen Dordrecht 1 afgelopen maandag werd met winst afgesloten. 

Vrijdag 15 maart spelen de nr´s 2 en 3 (Overschie en Fianchetto) tegen elkaar. Tegen eerstgenoemde moeten wij de laatste ronde, dus die kan nog spannend worden!

Tegen Dordrecht hadden we wat invallers nodig. Alan gaf school meer prioriteit (dat deed ik vroeger niet) en Marcel en Samuel waren verhinderd. Gelukkig konden Peter, Stefan en David invallen. 

Al vrij snel werd er op een aantal borden remise gespeeld. Michiel aan bord 2 kwam op het oog goed weg door een remiseaanbod aan te nemen. Oké, de rating van Michiel is flink hoger. Maar zwart stond duidelijk op voordeel. Ook David en Peter speelde remise nadat beide niet veel konden bereiken. 

Helaas ging de partij van Hans verloren. Onnodig, want Hans speelde scherp en goed (vond ik). Hij deed een kwaliteit in de aanbieding, maar zwart besloot daar niet op in te gaan. Daarmee kreeg Hans wel flinke druk op de stelling. Maar helaas, er werd iets overzien (blunder van een stuk/toren meen ik) waardoor Hans moest opgeven. 

De overige partijen gingen wel gewonnen. Rhys speelde tegen de Bird (1. f4) een solide opzet. Langzaamaan begin het vogeltje steeds meer te piepen. Wit besloot dameruil aan te bieden, maar Rhys wist dit zo te timen dat er een gunstig eindspel werd bereikt. Na insluiting van een toren voerde Rhys de partij vloeiend naar winst. 

Zelf was ik aan bord 1 bezig met een interessante pot. Ik had een groepje van 2 vrije pionnen in het centrum. De vraag was of die sterk of zwak waren. Ik vind ze in ieder geval sterk. Uiteindelijk kon ik ingaan op een gunstig eindspel waarbij ik druk zou houden op witte zwaktes. Na wat nauwkeurige zetten kon ik de partij beslissen met mat tegen een sympathieke tegenstander. 

Stefan won ook. Zijn tegenstander ging in de opening niet in op zijn gambiet (gambieten moest je vroeger altijd aannemen toch?). Ik weet niet precies wat er gebeurde maar zachtjesaan leidde Stefan de stelling naar zijn hand. Hier en daar werd een pion gewonnen, stukken actief gemaakt en opeens was er geen houden meer aan. Eindstand 5-3. 

Een prima overwinning, op naar de laatste 2 wedstrijden!

Diederick Casteleijn

Teamleider K1 RSB

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *