RSB Krimpen 2 – Erasmus 1

Krimpen 2 – Erasmus 1 eindigt in 3-5

De eerste wedstrijd van Krimpen 2 in de eerste klasse B RSB is een nederlaag geworden.

Aangezien de tegenstander van Kees Greevenbosch niet kwam opdagen stonden wij na een uur spelen met  1-0 voor. Kort daarna speelde ik met zwart remise. Alle zware stukken verdwenen van het bord zodat er verder weinig muziek in zat. Bert ten Wolde kreeg in de opening een stuk cadeau en incasseerde snel het volle punt. Henny Versteeg speelde met zwart ook snel remise tegen ons oud-lid Pieter Sturm.

Het zag er op dat moment goed voor ons uit (3-1).  Michel van Cappellen stond uitstekend. Frans Vreugdenhil mishandelde de opening, maar hij meldde zich bij mij met de woorden “ik leef weer!”. De pion had hij teruggewonnen. David Berendsen speelde veel te passief. Hij verloor een pion en sloot zijn dame in met eigen stukken. Het was afwachten tot hij door een pionnenopmars overlopen werd. Thomas Boeren had een stelling die alle kanten op kon gaan.

Toen ging alles mis. Thomas liet een dame inval op h4 toe. Aangezien zijn stukken allemaal op de damevleugel actief waren kon hij de koningsaanval niet pareren. David verloor zoals verwacht kansloos. Frans marcheerde met zijn witte koning naar g5, waar hij zich door Ld8 midden op het bord pardoes mat liet zetten. Michel had de winst gemist. Na Le3 schaak kon hij de loper gewoon slaan met zijn dame. Als zwart de toren op g4 dan slaat volgt verrassend Dxh6 mat! De dame kan niet geslagen worden omdat pion g7 door de  loper op b2 gepend staat. Er stond ook nog een toren op g8.  In tijdnood had Michel met een pion meer een simpele remise binnen handbereik. Wij stonden met 3-4 achter dus Michel probeerde in het dame/toren voor beiden eindspel ijzer met handen te breken. Toen de zwarte dame op g1 de stelling kon binnenvallen verloor hij alsnog.

Hans van Nieuwenhuizen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *