RSB Krimpen 2-Spijkenisse 1

Krimpen 2- Spijkenisse 1 eindigt in 4-4

Met aan de eerste vier borden een ratingoverwicht voor Spijkenisse en aan de laatste vier borden een ratingoverwicht voor Krimpen is 4-4 een redelijke uitslag.

Wij kwamen snel op voorsprong door een overwinning van Eduard Hoogenboom. De tegenstander offerde een stuk en daarna nog meer materiaal voor een koningsaanval. Dat kwam er echter niet uit. Ik speelde met zwart zo agressief mogelijk. Het leek er goed uit te zien. In het loper tegen paard eindspel verdween echter al het materiaal van het bord met een onvermijdelijke remise als resultaat. Snel daarna speelde Bert ten Wolde remise. Hij kwam een pion achter in slechte stelling, maar wist netjes het dame plus toreneindspel te verdedigen. Kees Greevenbosch wist met wit niets te bereiken zodat ook daar het punt werd gedeeld. Henny Versteeg speelde een geweldige partij. Hij nam de aangeboden kwaliteit niet aan, maar speelde het briljante b3. De pion op b3 sloeg vervolgens op a2. Daarna de kwaliteit incasseren en de a-pion laten promoveren en het punt was binnen (3,5-1,5).

Het was wel duidelijk dat Samuel Lopes en Frans Vreugdenhil het aan de eerste twee borden heel moeilijk hadden. Samuel speelde de hele avond met een pion minder en Frans verloor in tijdnood de belangrijke pion op g3. Toen Dame en toren op de koning afgingen was het niet meer te houden. Beide partijen werden verloren.

Alles hing dus af van de partij van Hans Ranft. Met in de tijdnoodfase nog veel hout op het bord was het niet gemakkelijk spelen. Hans verdedigde secuur en haalde keurig met een remise het matchpunt binnen.

Al met al een mooi gelijkspel tegen een in deze klasse goede opponent.

Hans van Nieuwenhuizen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *