RSB Pionier 1 – Krimpen 2

Krimpen 2 verslaat De Pionier 1 met 3-5

Met al die werkzaamheden aan ons wegennet is het soms wel een opgave om van de speellocatie weer op een schappelijke tijd thuis te komen. Hellevoetsluis is toch al niet naast de deur en een afsluiting van de N57 (terug via de groene Kruisweg) en de afsluiting van de afslag Capelle a/d Ijssel na de Van Brienenoordbrug ( terug via Schiedam) zorgden er voor dat het een latertje werd. Invaller Remko Moerkerken moest na het ophalen van zijn auto op Capelse Brug ook nog verder naar huis in Gouda.

Om De Pionier van de derde plaats te verdringen moesten wij met minimaal met 3-5 winnen. Het gaat wel nergens over, maar het is toch leuk dat dit gelukt is. Gemakkelijk ging dit overigens niet. De Pionier miste de gebroeders Van Dam, hetgeen een behoorlijke aderlating was.

Bert ten Wolde mishandelde de opening volledig en werd kansloos van het bord gezet. Thomas Boeren offerde in de opening een pion voor leuk stukkenspel. Dat leek niets op te leveren, maar Thomas wist steeds meer dreigingen in de stelling te krijgen. Het werd zijn tegenstander te veel en Thomas won materiaal en de partij. Ik wist ons op voorsprong te zetten. Ik posteerde een sterk paard op d5 tegen een zwakke zwarte loper. Toen de f-lijn door mijn tegenstander werd geopend kon ik met aanvalscombinaties de partij beslissen. Remko speelde een geweldige partij tegen de aas van De Pionier. Een prachtige aanval met Dxa6 als bekroning was beslissend. Terugnemen op a6 was mat op b8. Frans Vreugdenhil speelde een solide partij. Hij trok ten aanval va de h-lijn en na Lxg3 was het uit. Michel van Cappellen won na zorgvuldig laveren de pion op b2.vervolgens gaf hij de pion op a7 waar terug. Nemen op a7 had mat tot gevolg. Michel trok ten aanval en posteerde zijn dame op h2. Na toren h1 kon hij alleen maar materiaal offeren op e3. Of het allemaal correct was kon ik niet beoordelen, maar hij won in de aanval de witte dame. Dat was genoeg voor 1-5. Doel bereikt! Het hield hier ook mee op voor de Krimpenaren.

David Berendsen behandelde de opening niet goed. Toen hij ook nog zijn toren op a1 zette (die deed daar niets) kon hij de inval van de witte toren op d6 niet meer tegengaan. Het eindspel was niet meer te houden. Henny Versteeg had een heel moeilijke stelling voor beide spelers. In tijdnood blunderde Henny zijn dame weg. Uitslag 3-5 winst voor ons.

Henny kon zijn  nederlaag maar moeilijk verkroppen. Midden in de nacht belde hij mij nog op dat hij in één  zet had kunnen  winnen. Daar was mijn vriendin niet zo blij mee. Die lag al lang te slapen.

Deze derde plaats achter Spijkenisse 1 en Erasmus 1 is een goede prestatie van ons tweede team.

Hans van Nieuwenhuizen, teamleider

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *