RSB Ridderkerk V1 – Krimpen V2

Krimpen V2 verslaat Ridderkerk V1 met 1,5-2,5

Ondanks een ratingvoordeel van gemiddeld 190 punten per bord werd het “slechts” een kleine overwinning voor ons.

Ik was al om 21.00 uur klaar met mijn partij. Mijn tegenstander presteerde het om in de 22 zetten die de partij duurde 9 paardzetten te produceren! Mijn koningsaanval was met zoveel tempo’s meer doorslaggevend.

Henny Versteeg speelde om remise te vermijden een voor hem onbekende opening. Wat hij normaal speelt heeft namelijk in 33 partijen 30 remises opgeleverd. Hij kwam echter duidelijk minder te staan. In het middenspel keerden de kansen. Henny kreeg een beter eindspel. Hij miste echter de winst door na Ta1 van wit geen Kf6 te spelen. De witte toren staat dan aangevallen en voorkomt de inval van de toren op e7. Nu was het voor wit na Ta1 net remise te houden (0,5-1,5).

Jonathan Zandee speelde een puike aanvalspartij. Tijdnood leek hem parten te gaan spelen, maar met nog 3 minuten op de klok had hij een mooie winstgevende combinatie. Alles ging van het bord en het pionneneindspel was simpel gewonnen. De buit was binnen.

Hans Ranft stond aanvankelijk met zijn Engelse opening prima. In het middenspel keerden ook daar de kansen en stonden zijn stukken verkeerd. De tegenstander maakte daar op uitstekende wijze gebruik van.

Met nog twee wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk. Wij spelen nog tegen Erasmus 1 en Krimpen 3. Met ons zijn dat de titelkandidaten.

Hans van Nieuwenhuizen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *