RSB Sliedrecht 1-Krimpen 2

RSB klasse 1B: Sliedrecht 1- Krimpen 2 eindigt onbeslist in 4-4

Na een uur stonden wij met 1-0 achter. Vandaag bleek mij dat  Frans Vreugdenhil helemaal heeft vergeten dat er een wedstrijd in Sliedrecht was. Zijn excuses laat hij over brengen aan de overige teamleden. Ik bracht zelf de stand weer in evenwicht. Een pionnendoorbraak op de c- en d-lijn was beslissend.

Thomas Boeren kwam met zwart niet los. Volledig vastgezet boette hij een volle toren in. Wij stonden weer achter. Kees Greevenbosch kwam een kwaliteit voor. Hij trok met succes ten aanval. Hij besliste de partij door met twee dames tegelijkertijd mat te zetten. “Doe dat maar eens na” mailde hij mij vanmorgen. David Berendsen besliste de partij eveneens met een koningsaanval. Hij offerde een stuk tegen twee pionnen. Met alle zware stukken op de h-lijn was er voor de tegenstander geen houden aan (2-3). Een mooie partij van David. Michel van Cappellen kwam in de opening een geofferde pion voor. Hij hield dit vast tot in het eindspel. Het paard met drie pionnen tegen paard met twee pionnen eindspel was echter niet te winnen. Een mooi resultaat tegen routinier Wim Hokken (rating 1992). Bert ten Wolde presteerde het om 23.10 uur slechts één pion geruild te hebben. Het overige hout stond nog op het bord. In het tijdnoodduel kreeg hij met nog één minuut op de klok een remiseaanbod. Dat heeft hij aangenomen zodat het eerste matchpunt binnen was. Henny Versteeg stond op dat moment nog steeds goed. In de opening kwam hij een pion voor en hield dat tot in het eindspel vol. Hij kreeg twee maal een remiseaanbod van Peter van de Berg (rating 2094). Beide malen heeft Henny dat niet gehoord! Na de partij liet hij weten dat hij dat aanbod zou hebben aangenomen.

Alles bij elkaar een wat schlemielige 4-4. Laten wij dat in de komende wedstrijden maar beter doen!

Hans van Nieuwenhuizen