RSB V1 Krimpen V1 – RSR V1

Krimpen V1 speelt gelijk tegen RSR Ivoren Toren V1

In de eerste klasse V1A RSB is de eerste wedstrijd geen succes geworden. De vaste spelers Rhys Arnold en Marcel Glissenaar wonnen beiden hun partij. De invallers Hans Ranft en ikzelf verloren echter.

Om 19.30 uur kreeg ik de mededeling van Diederick Casteleijn dat hij plotseling verhinderd was te spelen. Ik ben onmiddellijk afgereisd naar de club om voor Diederick in te vallen en als waarnemend teamleider alles te regelen. Dat is nog net op tijd gelukt.

Marcel posteerde een loper op c7 en nam de pionnen op de damevleugel onder vuur. Hij wist twee pionnen te veroveren en won. Hans Ranft ging lange tijd gelijk op. De stelling leek in evenwicht. Ik was zelf druk bezig en toen ik naast mij keek stond Hans midden op het bord mat. Ik stond heel goed. Toen ik dacht de partij te beslissen door damewinst zat er een tussenschaak in de stelling waardoor ik slecht kwam te staan. De zoon van RSR voorzitter Ayala maakte de partij netjes af. Rhys speelde een puik dubbel loper eindspel met beiden vier pionnen. Hij peuzelde pion voor pion op en Nathael Spaan restte niets anders dan opgeven. Dat resulteerde dus in een 2-2 gelijkspel in de eerste wedstrijd van dit seizoen.

Hans van Nieuwenhuizen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *