RSB viertallen Krimpen tegen Krimpen…

Krimpen tegen Krimpen 

Het was maadagavond in Krimpen aan den IJssel. De Algra brug was afgesloten maar de wedstrijd tussen krimpen 2 en 3 ging door. In het bowlingcentrum hing een typisch bowlingsfeer. De laatste keer dat we aantreden in de zaal waar we 2 รก 3 jaar geleden zijn gestart. Het geluid van vallende kegels op de achtergrond klonk als een nachtegaal die de eerste lentedagen omarmd. Het licht wat niet door de ramen naar binnen viel verlichte de zaal. We zaten tegenover het 2e viertal van Krimpen. 
 
Het komt niet vaak voor dat 2 Krimpense teams tegen elkaar spelen in de laatste ronde van de rsb-competitie. Helaas kon K2 geen kampioen meer worden en stonden op een 3e plaats. Voor K2 lag dat anders. Bij winst passeerde K2 Erasmus met 1 match punt. Door het hoge aantal bordpunten van Erasmus was een gelijk spel niet voldoende. 
 
De avond begon goed. Michel speelde een buitengewoon sterke partij. Waarbij Henny geen fout maakte en toch het onderspit moest delvende. Even later won Hans knap van David. David heeft goed gespeelt en zeker kans gehad om meer uit de partij te halen. Maar ja, Hans blijft Hans. 

2 partijen bleven over, Thomas tegen Remco en Joost tegen Jonathan. Jonathan was aan het einde van de partij aan de winnende hand maar door eeuwig schaak werd de partij remise. 

We stonden gelijk en naast ons was Thomas aan een onmogelijke opgave begonnen. Met een paard en een pion tegen ook een paard en een pion eindigde deze partij in remise. 
 
Uiteindelijk is de uitslag niet voldoende voor de eerste plaats, maar is deze op zichzelf zeer netjes. 
 
 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *