RSB viertallen team 1 en 2 13-05

Het leven van een wedstrijdleider gaat niet altijd over rozen

Krimpen V1- Charlois Europoort V1 3,5-0,5

Teamleider Diederick is met vakantie. Daar is niets mis mee. Hij heeft keurig Michiel Besseling als vervanger opgesteld.

Op de speeldag dag meldt Marcel Glissenaar zich ’s morgens af. Diederick heeft slecht bereik met zijn mobiel dus ik neem het van hem over. Veel clubgenoten hebben inmiddels andere verplichtingen maar uiteindelijk wil Remko Moerkerken invallen. Om 17.41 uur blijkt Samuel Lopes met school in Griekenland te zitten. Ik ga de ratinglijst verder af op zoek naar een invaller. Gelukkig is Lennart Pols bereid in te vallen.

Het resultaat van deze gelegenheidsformatie is uitstekend.

Lennart kwam een pion voor. Omdat de stand op de andere borden er heel goed uit zag bood hij remise aan. Hij had die avond nog andere dingen ter doen.

De andere drie spelers wonnen. Rhys Arnold bezorgde zijn tegenstander een dubbelpion in het centrum en kreeg daarbij zelf een beslissende pionnen meerderheid op de damevleugel. Michiel Besseling speelde weer zeer zorgvuldig. Hij zette zijn stukken beter neer dan de tegenstander en kreeg bij overgang naar het eindspel een eenvoudig gewonnen stelling. Remko Moerkerken won al snel een pion. De tegenstander moest deze wel geven om de koningsaanval af te slaan. Remko nam de tijd om de stelling naar winst te voeren en kon aan het eind van de avond het licht uit doen.

Door dit resultaat is Krimpen V1 tweede geworden in de Eerste klasse A RSB.

Krimpen a/d IJssel V1RatingCharlois/Europoort V1RatingRonde 6
Arnold, R.N.R. (Rhys)2219Holwijn, M.R. (Melvin)18841 – 0
Besseling, M.T. (Michiel)2126Smits, E.D. (Eduard)18811 – 0
Pols, L. (Lennart)1824Verschoor, T. (Timo)1681½ – ½
Moerkerken, R. (Remko)1914Uyttenhove, P.C. (Pearl)17431 – 0
Gemiddelde Rating:2021Gemiddelde Rating:17973½-½
Krimpen V2- Erasmus V12-2

Door dit gelijke spel heeft Krimpen V2 zijn kansen op het kampioenschap verspeeld.

Jonathan Zandee belandde in een voorbereide variant. Hij sloeg de toren op h8. Dit was echter niet goed. Toen hij zijn aangevallen loper terugtrok verloor hij door een aftrekschaak (Lb4) zijn dame. Veel kunnen wij Jonathan niet verwijten want hij heeft nog altijd een prachtige score met 5 uit 6.

Jammer was dat ik er net  voor gekozen had met zwart alles af te ruilen naar een remisestelling. Zo stonden wij al snel op een 0,5-1,5 achterstand en moesten beide andere partijen gewonnen worden. Dat zat er ook best in. Hans Ranft stond een kwaliteit voor en Henny Versteeg had ook een mooie stelling.

Henny gaf echter zijn pion op d4 weg. Toen werd tot remise besloten. Hans belaagde de witte koning en voerde de stelling netjes naar winst. Uitslag 2-2.

Omdat ons derde team die avond Ridderkerk V1 met 3,5-0,5 versloeg voeren zij de ranglijst aan met 11 punten (17 BP). Erasmus V1 heeft 10 matchpunten (17 BP) en Krimpen V2 heeft 9 matchpunten (16,5 BP).

Pikant detail is dat in de laatste ronde op 3 juni aanstaande naast Erasmus V1- Nieuwerkerk V1 de wedstrijd Krimpen V3- Krimpen V2 zal worden gespeeld!

Krimpen a/d IJssel V2RatingErasmus V1RatingRonde 6
Nieuwenhuizen van, J.H. (Hans)1924Sturm, P.H. (Pieter)1969½ – ½