Schaken in de bibliotheek en in stromende regen

De zon had in overvloed moeten schijnen, de regen had op een doordeweekse dag moeten vallen, we hadden een tekort aan flyers moeten hebben, maar niets is minder waar. Het zonnetje hebben we nauwelijks gezien, de regen kwam met bakken uit de lucht en met een overschot aan flyers hebben we noodgedwongen een vroegtijdig vertrek van de sportmarkt ingezet. Tot op het bot toe met natte kleren. Jammer.

De schaakvereniging Krimpen aan den IJssel was, zoals voorgaande jaren, aanwezig op de sportmarkt van het Krimpens Festival. We hadden een marktkraam zoals de foto’s laten zien. Klein, maar fijn. Naast de marktkraam het grootstukkenspel, zulks voor aan en afvoer verzorgt door Adri van der Waal.

Een prima stemming was aanwezig bij Michel van Cappellen, David Berendsen en Dick van Buuren. Snelschaak demonstratie met regen, een interview onder een donkere lucht en jeugdige bezoekers maakte gebruik van het grootstukkenspel.

Toch geen ontevreden gevoel, want verschillende bezoekers toonde een ruime belangstelling voor zowel de Thema-avond van donderdag 27 september, als ook het wekelijkse jeugdschaak op maandagavond in de Pannenkoe. Dat was goed om op te merken en wellicht brengt dat een vervolg aan belangstelling voor de schaaksport in Krimpen aan den IJssel.
Met dank aan de leiding van Synerkri, die ons trakteerde op een lunchpakketje, hebben we toch van deze dag gemaakt wat ervan te maken viel. We doen het volgend weer. Regen of geen regen.

De foto’s laten zien dat SV Krimpen ook in de bibliotheek aanwezig is.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *