Shah Mata 2 – K2

Krimpen 2 uit tegen Shah Mata 2

Nuttige overwinning, daarmee is de positie bij de eerste 3 heel stevig geworden.

Na 4 wedstrijden staan we op een mooie 3eplaats. Dus was het belangrijk om tegen Shah Mata 2 weer een goede prestatie te behalen. Dat is gebeurd, ondanks we met een invaller hebben moeten spelen.

Aan de borden 6, 7 en 8 werden al snel resultaten bereikt. Aan bord 6 heb ik snel de winst weten te bereiken in een partij, die gelijk opging in de opening maar in het middenspel werd het verschil duidelijk. Jan Buis bereikte een prima stelling, maar kon deze helaas niet omzetten in een winst. Donger Chen viel vandaag prima 1 en wist haar partij op schitterende wijze in winst om te zetten. Zij was bij Shah Mata al in een eerdere wedstrijd opgevallen en wist die sterke indruk nu weer te maken.

Daarna werd het spannend, Remko bereikte een steeds betere stelling, maar aan de andere borden bleef het onduidelijk. Jos besloot na overleg om te gaan voor winstkansen, maar dat kwam niet helemaal goed uit, en het werd verlies. Daarna wist Remko zijn stelling om te zetten in een mooie winst. Bij David, die goed gestart was in de partij werd het steeds moeilijker. Uiteindelijk verloor hij een stuk en even daarna de partij.

Dan Thomas, die het weer opnieuw zeer spannend wist te maken. Hij had nog ca. 30 sec. en zijn tegenstander nog 45 minuten op de klok staan. Niettemin vond Thomas steeds goede zetten en bleek de tijdsdruk eerder te gaan werken bij de tegenstander dan bij Thomas. Uiteindelijk wist Thomas de winst te bereiken en daarmee werd de overwinning behaald.

Alleen Eduard was nog volop bezig in een spannende partij tegen Teun Koorevaar. Na een stroef begin kwam Eduard steeds beter in de partij. Uiteindelijk wist hij toch niet een goed resultaat te bereiken en ging de partij alsnog verloren. Eindstand kwam daarmee op 4½ – 3½ voor ons.

Nog twee wedstrijden te gaan, tegen Barendrecht/IJsselmonde 3 en Spijkenisse 2.

Nu dit verder doorzetten in de komende wedstrijden.

WordPress Tables Plugin

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *