SHTV 1- Krimpen 3

SHTV 1- Krimpen 3 eindigt in 4-4

Koploper SHTV 1 (met 8 punten uit 4 wedstrijden) speelde met 4-4 gelijk tegen Krimpen 3 (met 6 punten uit 3 wedstrijden). Een uitslag die voor Krimpen waarschijnlijk niet genoeg is voor het kampioenschap. SHTV speelt namelijk nog slechts 2 wedstrijden, namelijk tegen het zwakke Middelburg 1 en het Zeeuwse ZSC 1, terwijl Krimpen nog te maken krijgt met ZSC 1, Fianchetto 1 en Spijkenisse 2. Een aanzienlijk lastiger programma, terwijl wij er in bordpunten minder voorstaan.

We mochten niet mopperen met het gelijke spel in deze bizarre wedstrijd.

Blunders van Remko Moerkerken en van mijzelf zorgden voor een 2-0 achterstand. 

David Berendsen gebruikte voor de eerste 4 zetten een half uur. Het was dan ook niet vreemd dat hij later in tijdnood kwam. Hij bood (zonder overleg met de teamleider!)  remise aan hetgeen werd geaccepteerd. Frieda Arnold offerde een pion in de opening. Zij kreeg daarvoor mooi stukkenspel en won met een fraaie combinatie een stuk (2,5-1,5). Lorin Arnold kreeg een toren tegen paard en twee sterke centrumpionnen. De pionnen rukten op en de nederlaag leek een kwestie van tijd. Omdat de tegenstander deze tijd niet meer had kreeg Lorin het volle punt alsnog cadeau.

Nog drie partijen aan de gang. Joop Huijzer had net een onzorgvuldigheid begaan in een uitstekende stelling, Peter van Nieuwenhuizen had een eindspel van dame en twee paarden tegen dame en twee lopers en Hans Ranft had een ongelijk lopereindspel met beiden 6 pionnen.

Hans verloor onverwacht het eindspel doordat de zwarte loper beide vrijpionnen tegenhield en de tegenstander gesteund door een actieve koning op twee vleugels oprukte. Peter hield het lastige eindspel mooi in evenwicht en remiseerde na de paarden tegen de lopers te kunnen ruilen (4-3).

Aangezien ik de volgende dag ’s morgens in Koblenz moest schaken ben ik om 18.00 uur vertrokken naar Duitsland. De hotelier wil namelijk geen deuren meer openmaken na 22.00 uur. Ik kwam toch al later dan 22.00 uur aan bij mijn hotel in Andernach.

Joop stond toen ik wegging naar mijn mening verloren. Hij had twee lopers ingeleverd tegen een toren. Tot mijn vreugde zag ik later in netstand dat Joop toch nog de volle buit had binnengesleept. Hij hield ons dus in de race voor wellicht alsnog een kampioenschap!

Hans van Nieuwenhuizen

teamleider

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “SHTV 1- Krimpen 3”