Spijkenisse V3 – KV4

Slechte start Krimpen V4 tegen Spijkenisse V3

Afgelopen vrijdag kwam ik na twee jaar coronapauze weer in actie voor de RSB-competitie met Krimpen V4. Helaas was het een valse start met de kleinst mogelijke nederlaag.

De enige die het volle punt binnenhaalde was onze kopman Eric. Zie hier zijn rapportage:
“Na de opening had  Jerry (Sandefort) mijn damepaard ogenschijnlijk onder druk. Maar ik heb dit al honderden keren gespeeld en wist precies wat mij te doen stond.  Vrijwel alle zetten speelde ik direct. Zijn aanval op de damevleugel heb ik afgeslagen. Ik offerde de kwaliteit voor een belangrijke vrije c-pion en trok met mijn stukken het vijandelijke gebied in. Zo promoveerde de c-pion met stukwinst en was het simpelweg uitspelen”.
Duidelijk een kopman met zelfvertrouwen, heel nuttig!

Leo was door mij naar bord 3 gepromoveerd omdat ik in de HHC van hem had verloren. Dit vertrouwen werd niet beschaamd. Hoewel Rienk Pluim, mij bekend als opvulspeler bij vele PK’s in Spijkenisse, de hele partij wat beter stond hield Leo goed stand. Er ontstond een interessant toreneindspel waarin Leo moest opboksen tegen drie verbonden zwarte vrijpionnen. Leo had zelf drie ver opgerukte pionnen op de andere vleugel die door één zwarte pion moesten worden tegengehouden. Duidelijk een te moeilijke stelling voor ons niveau. Leo maakte een fout maar Rienk miste daarna de winnende voortzetting waarna besloten werd tot remise.

Arjen liet zich aan bord 2 verrassen door een blitzkrieg. Met een redelijk vol bord trok wit ineens ten aanval op de koningsvleugel. Het was mij als toeschouwer duidelijk dat zwart in een aantal zetten mat zou gaan. Arjen zag dit natuurlijk ook. Maar hij had zeker 5 minuten rouwverwerking nodig over om dit verlies te accepteren.

Zelf continueerde ik mijn slechte vorm van de laatste weken – hopelijk is die tijdelijk  – door in het toreneindspel eerst een redelijk simpele combinatie met pionwinst niet te zien en daarna verzuimede een tweemaal aangevallen pion twee keer te dekken. Daardoor kwam ik op slag totaal verloren te staan

Peter de Weerd

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *