Succes voor Daan in Leiden

Succes voor Daan in Leiden

Zaterdag 19 januari waren we in Denksportcentrum Leiden. Op 17 november vorig jaar was dat ook al het geval, toen met 6 jeugdspelers. Nu was Daan de enige van de vereniging bij de 4eGP van de Leidse Bond.

Misschien was de organisatie stilletjes wel een beetje blij met die magere opkomst uit Krimpen, want met 20 groepen plus aanhang (3 super GP’s en 17 gewone groepen) barstte het centrum al bijna uit zijn voegen. Ook nu weer mochten ouders en begeleiders tijdens de ronden niet in de speelruimten komen. Dat is wel zo rustig voor de spelers maar het leverde ook kleine probleempjes op voor de begeleiders vanwege de krapte en het beperkt aantal zitmogelijkheden in de barruimte. In het hoekje waar ik zat losten we dit op door een paar stoelen tot wisselstoel te benoemen. Om de beurt  een poosje zitten. Geen probleem en eigenlijk best gezellig zo!

Na de file-ellende van de vorige keer waren we nu wat vroeger vertrokken en na een probleemloze rit natuurlijk lekker vroeg aangekomen. Prima, want nu kon Daan na binnenkomst meteen doorlopen naar de inschrijftafel. Kort daarna begon het aanwezig melden goed op gang te komen waarbij zich voor die tafel al snel een lange wachtrij vormde die pas na enen opgelost zou zijn. Er moet iets bijzonders aan de hand geweest zijn want achter die tafel zag ik dezelfde twee vertrouwde gezichten als altijd. Wat het is geweest heb ik niet meegekregen. Nadat om kwart over een de laatste deelnemer waarop nog werd gewacht met een lichte vermaning voor het laatkomen was genoteerd werd een ieder naar de grote zaal gedirigeerd voor de opening. Die bestond uit wat huishoudelijke mededelingen en een speech door een vertegenwoordiger van de organiserende vereniging Philidor die dit jaar haar 100-jarig bestaan viert. Die speech was wel een beetje lang maar toch ook weer kort genoeg om zonder geluidsversterking voor allen tot het einde verstaanbaar te blijven voordat het langzaam beginnende geroezemoes de overhand zou krijgen.  Een knappe prestatie van de spreker die zijn verhaal tot het einde toe boeiend wist te houden.

Eindelijk konden dan om half een de partijen beginnen met Daan in groep 10. De vorige GP zat hij ook in groep 10 maar toch betekende het een promotie naar een relatief hogere groep. Want 10e van de 17 groepen van nu moet toch hoger worden aangeslagen dan 10euit de 14 van toen.

Met 2x winst op rij was de start voortvarend. Toen een nederlaag en na een vervelend foutje opnieuw een nul.  Oei, van 2 / 2 naar 2 / 4! Maar hij rechtte de rug en won de 5eronde alsof er niets gebeurd was. De zesde werd remise en toen kwam het er in de laatste ronde op aan want er lonkte een prijs. Nadat ook die laatste partij gewonnen was bleken er twee spelers met  4½ / 7 aan kop te zijn geёindigd. Omdat Daan de onderlinge partij had gewonnen mocht hij bij de prijsuitreiking als eerste (of als laatste, dat ben ik even kwijt) naar voren om de eerste prijs, een mooie beker, in ontvangst te nemen.

Theo Heukels

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *