Update laatste ontwikkelingen

Beste leden van SV Krimpen aan de IJssel, 

Het bestuur heeft de afgelopen weken niet stilgezeten. De speelzaal voor onze interne competitie is gereed en corona proof. Bij de ingang is er desinfecterende gel aanwezig, het luchtventilatiesysteem voldoet aan de vereisten en we kunnen 1,5 meter afstand bewaren. Om het probleem van de kleinere afstand tussen directe tegenstanders op te lossen, heeft onze secretaris Dick van Buuren een verplaatsbaar spatscherm ontwikkeld en vervaardigd. Bij een test bleek dit uitstekend te werken en inmiddels is Dick begonnen aan de productie van 20 spatschermen.  Hiermee voldoen we aan alle vereisten voor wat betreft de speelzaal.  

In onze nieuwe speellocatie is slechts plaats voor 2 teams deelnemend in de KNSB-competitie. Een zoektocht na extra ruimte voor een 3e en 4e team leverde een verrassend resultaat op. Het bleek dat de biljartzaal, boven ons speellokaal, beschikbaar was op zaterdagen. Er is inmiddels al een plattegrond gemaakt en deze zaal heeft ook een zelfstandig luchtventilatiesysteem. Kortom wij zijn klaar voor de KNSB-competitie. Helaas is de KNSB dat nog niet! De condities waaronder de competitie plaats zal vinden zijn nog niet allemaal duidelijk. We ontvingen een schrijven van schaakvereniging Groninger Combinatie die de KNSB oproept tot versoepeling van de maatregelen, met name van de 1,5 meter regel.  Inmiddels hebben we gereageerd naar Groninger Combinatie en de KNSB dat we het hier hardgrondig mee oneens zijn. De gezondheid van de leden dient voorop de staan en wij dienen de maatregelen te accepteren en naar oplossingen te zoeken om veilig te kunnen schaken. Wij hebben benadrukt dat er eind augustus duidelijkheid dient te zijn. Dan kunnen we u de juiste informatie verstrekken over de condities waaronder de competitie gehouden gaat worden. Het is dan aan u om een afweging te maken of u dit seizoen extern speelt. We hebben een voorlopige opstelling van de 4 teams en zullen u dan ook om een bevestiging van deelname vragen.  Helaas dienen we te wachten op een reactie vanuit de KNSB. Zodra er meer duidelijkheid is, zullen we u informeren en gaan werken aan de definitieve samenstelling van de teams. 

Ook als u besluit om een pauze in te lassen van een jaar, hopen wij dat u wel lid blijft en zo onze vereniging steunt in deze periode.  

Maandag 7 september houden we onze Algemene Ledenvergadering, hoop u dan te zien. 

Peter Glissenaar 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *