Verslag De Kluyver toernooi

14 april was in Spijkenisse alweer het 24e De Kluyver jeugdtoernooi. Dit is er zo een in de serie toernooien die je als jeugdspeler eigenlijk niet zou moeten missen. Leuk 7 of 9 partijtjes schaken, onderbroken door lekker iets eten zoals een gratis zakje popcorn of suikerspin, een kijkje nemen bij de invitatiegroep of kort naar buiten waar je je met diverse spelletjes kunt vermaken.  Of gewoon stoom afblazen door even niets te doen. Ook dat kan goed voor je zijn. En ’s middags lekker afkoelen met een ijsje. Allemaal inbegrepen bij het inschrijfgeld.

Wij waren met zes.  Arne, Wiggert, Lennart, Cornelis, Jonathan Pols en Daan Otterspeer. Arne en Wiggert speelden in de A, Lennart in C, Daan en Cornelis in D en Jonathan in de F.

In de A (7 ronden) waren er hoofdrollen voor Arne en Wiggert. 5x winst en 2x remise, waarvan 1x tegen elkaar bracht ze op een gedeelde eerste plaats in de eindstand waarbij de weerstandspunten Arne als winnaar aanwezen. Daarmee verdiende hij een plaats in de invitatiegroep voor volgend jaar.

Lennart werd vierde maar mocht toch delen in de prijzen dankzij een boven hem eindigend meisje. Hoe het nou precies zat heb ik eigenlijk niet helemaal begrepen. Maar dat geeft verder niet.

Ook won hij de prijs voor de beste ratingprestatie, hier de ratingsprongprijs geheten en hield daar een mooie voetbal aan over. 

In de D konden Daan en Cornelis niet met de besten mee en eindigden in de onderste helft van de uitslagenlijst. De E en F jeugd speelde in één groep waarin Jonathan met en gedeelde 5e prijs in de F goed voor de dag kwam.

Aan het einde van de prijsuitreiking wachtte ons nog een leuke verrassing. Vooral dankzij de 1e en 2e plaats van Arne en Wiggert maar ook door de anderen bij elkaar gespeelde punten wonnen we de verenigingsprijs. Een mooi slot van een mooie dag. Volgend jaar bij het 25e jubileum wordt het nog mooier werd ons door de organisatie voorgehouden. Wat nou, nog mooier  ?!?!  Ik ben benieuwd.

Probeer er dan ook bij te zijn !

 

Theo Heukels

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *