Verslag Krimpen 4

Herstel Krimpen V4 tegen PASCAL V1

Na de valse start in Spijkenisse begon afgelopen maandag  voor mijn viertal een serie van drie thuiswedstrijden.
Daarin werd goed begonnen met een 3 – 1 winst op het iets sterker geachte viertal van PASCAL.
Onze kopman Eric deed weer goede zaken. Ik laat hem zelf aan het woord:
“Na een ongelukkige poging van Michael om het centrum aan te vallen na de opening, veroverde ik na wat ruil de e-pion.
De machtsvertoon aan beide kanten was duidelijk aanwezig. De zware stukken werden van het bord geruimd. En in het strategische spel met beiden twee stukken op het bord wist ik nog een tweede pion te arresteren. Niet lang daarna moest Michael het hoofd buigen”.
Klare taal!
Leo verging het minder goed. Hoewel hij een pion voor wam liet hij zich verrassen door een mataanval.
Mijn eigen partij vervlakte al spoedig en een remise hing in de lucht. Maar mijn tegenstander vergiste zich in een combinatie door een tussenzet van mij over het hoofd te zien. Ik kwam een paard voor maar realiseerde mij dat ik in een gesloten pionnenstelling met twee gelijke lopers en een pluspaard voor mij nog hard moest werken voor de winst. Er volgde dan ook een saai uur waarna mijn tegenstander toch nog onverwachts opgaf. Dan vond ik best jammer want ik had nog graag wat vliegminuten gemaakt om een gewonnen stelling netjes af te maken.
Arjen leek gelijk te staan met een vol bord. Maar terugkomend van een plaspauze zag ik dat hij had gewonnen. Dat kan op ons niveau zoals de ervaring leert best snel gaan: een ongeluk (voor de ander geluk) zit vaak in een klein hoekje

Peter de Weerd

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *